A Hyundai az üzemanyagcellás technológia egyik vezetője



A Hyundai Motor Group hidrogén üzemanyagcellás technológiája elismerésben részesült a Pike Kutatóintézettől, amely egy környezetbarát technológiákat kutató amerikai közvélemény-kutató intézet.  

Az intézet az üzemanyagcellás autók gyártói körében végzett felmérésében 65,1 pontot adott a koreai autógyártónak, mely eredménnyel megelőzött olyan nagynevű cégeket, mint a General Motors, Renault-Nissan, Ford és BMW, így a negyedik helyezést érte el.

A kutatóintézet a 10 legnagyobb autógyártót 12 kategóriába sorolva értékelte, a hidrogén üzemanyagcellás járművek fejlesztési és megvalósítási stratégiájuk alapján, beleértve a piaci stratégiát, termékkört, partnerséget, illetve a bekerülési értéket. A Daimler cég 69,9 ponttal az első, ezt követi a Honda (66,7), illetve a Toyota (66,1).

A Hyundai-t is beleértve csupán négy vállalat ért el 60 pont körüli értéket, és a különbség nagyon kicsi közöttük. A kutató szerint a Daimler, a Honda, a Toyota, illetve a Hyundai az üzemanyagcellás technológia piacvezető vállalatai.


A Hyundai már korábban is fejlesztett üzemanyagcellás járműveket és jelenleg a koreai kormánnyal és energiaipari vállalatokkal közösen ezen gépjárművek kísérleti gyártását tervezi a jövő évtől, amelyet 2015-ben követne a sorozatgyártás.

Forrás: english.donga.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei