Új i30 menni Amerika?


Még csak néhány napja jelent meg az első rajz a vadonatúj i30 modellről, máris újabb hírek láttak napvilágot az autóval kapcsolatban.

A Hyundai egyik szóvivője ugyanis elkotyogta, hogy a következő generációs, Frankfurtban bemutatkozó i30 modell amerikai forgalmazását fontolgatják.  



Ahogy az közismert, az Egyesült Államokban az Elantra két változatát forgalmazzák. A vadonatúj, lépcsőshátú Elantra mellett létezik egy Elantra Touring verzió, amely valójában az Európában forgalmazott i30 modell kombiváltozata. Így valószínűleg idővel kifut az Elantra Touring, helyébe pedig az új i30 léphet.

„Nem lennék meglepve, ha a jövőre az új i30 valamelyik változata megjelenne az Egyesült Államok piacán” – mondta Miles Johnson a Hyundai Motor America szóvivője az Inside Line-nak. Az i30 és az Elantra azonos padlólemezre épülnek.  

Az még egyelőre rejtély, milyen lesz az amerikai i30 verzió. Amíg ugyanis az Elantra Touring egy hagyományos kombi, addig a Frankfurtban bemutatásra váró új i30 egy ötajtós kompakt autó lesz.


Lehetséges, hogy az új i30 kombiváltozata lesz elérhető az Államokban, de az is könnyen elképzelhető, hogy több esélye volna a ferdehátú kompakt verziónak. Ez utóbbi megjelenése esetén a Hyundai ugyanis végre fel tudná venni a versenyt a Ford Focus-szal, illetve a Volkswagen Golffal. abban az esetben, ha az új i30 megjelenik Amerikában, az biztosra vehető, hogy nagyobb motorokkal lesz elérhető, mint az európai változatok.

Amennyiben hinni lehet Johnson kijelentésének, nem kell sokat várni a tengerentúlra szánt i30 változat megjelenésére, amely akár már az idei Los Angeles-i autókiállításon bemutatkozhat.

Forrás: egmcartech.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei