A közeljövő új Hyundai modelljei - Terepjárók

A Hyundai dinamikus fejlődésének egyik sarokköve a folyamatos kutatás-fejlesztés, melynek eredményeképpen egyre újabb modellek jelennek meg, amelyek mind formatervükben, mind felszereltségükben képesek komoly konkurenciát jelenteni a versenytársaknak. 

Ez a kutatás-fejlesztési tevékenység nem áll meg, az elkövetkezendő években sorra jelennek meg ígéretes modellek, melyek a Hyundai márka hosszútávon fenntartható sikerességének részét képezik. Ezekből gyűjtöttem össze pár csokorra valót: 


ix25:

Az idei Detroiti autókiállításon mutatta be a Hyundai a Curb elnevezésű tanulmányautót, amelynek alapján jelenik meg a sorozatgyártású változat, minden bizonnyal ix25 néven.


Ezzel a modellel a márka a különleges formájú és nagy sikerű Nissan Juke babérjaira tör. A Kaliforniában kifejlesztett crossover kimondottan sportos hatást kelt, ám amellett nagyvonalú helykínálattal is rendelkezik majd. Technikailag az autó rendelhető összkerékhajtásával az i30 sorozat továbbfejlesztéseként jött létre.


Bár egyes hírek szerint már akár idén Frankfurtban bemutatkozhat a szériakivitel, véleményem szerint reálisabb eséllyel csak 2012-2013-ban mutatkozhat be az utcai változat.

ix45:

Hét évvel a második generáció bemutatása után, előreláthatólag 2013. márciusában, ix45 néven utódot kap a márka első, hobbiterepjárónak nevezhető szériája, a Santa Fé. Az utód formanyelve az eddig bemutatott sikermodellekkel azonos alapokra épül, csakúgy, mint a nemrég bemutatott i40, amelytől az erősebb négyhengeres motorokat is átveszi. A benzinesek közül kizárólag turbófeltöltéses, közvetlen befecskendezéses motorokkal készül majd az autó. 


A V6 még dízelként sem jöhet szóba, mivel előbb-utóbb a 2,2 literes négyhengeres egység is képes lesz hasonló teljesítményre.. A hatsebességes duplakuplungos váltómű az 1,6 literes, turbófeltöltéses és közvetlen befecskendezéses erőforrással együtt mutatkozik majd be. Emellett terveznek egy Plug-in hibrid verziót is, amelyhez egy 2 literes GDI motor társulhat majd. Még ezek előtt valószínű egy dízel-hibrid verzió megjelenése is, ám csak abban az esetben, ha ezt az eladási darabszámok azt indokolják.
Folyt.köv.

Készült a http://hyundaiklub.hu/index.php?topic=72.0 alapján

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei