Teszten az új KIA Ceed

Nemrég mutattam be a közeljövő új Hyundai modelljei között az új i30-at, amelynek fejlesztése már javában zajlik. Most az i30 ikertestvéréről, a következő generációs KIA Ceed-ről is megjelentek újabb kémfotók.


A kémfotók tanúbizonysága szerint az új Ceed sokkal fiatalosabb dizájnt kap, mint az előző generáció, melynek sokszor rótták fel, hogy kétségtelen praktikuma és kiváló ár-érték aránya ellenére a kategória szürke eminenciásává vált túl hétköznapi formaterve miatt.


Ez azonban megváltozni látszik az új generációval, amelynek formatervére mindenképpen hatással lesznek a már bemutatott Picanto, illetve még inkább az új Rio dinamikus vonalai is. A külső formai megújulás mellett az autó belső kialakítása is más jellegű lesz és a kémfotók alapján megállapítható, hogy immár ténylegesen elkülönülhet az i30, illetve a Ceed műszerfalának teljes rajzolata. Az új formaterv mellett magasabb minőségű anyagokat is ígérnek a gyáriak.


A motorháztető alatt is lényeges változások történnek majd, hiszen megjelennek az új turbós benzinmotorok, amelyek kis lökettérfogatuk ellenére magas hatásfokkal rendelkeznek majd. Így elképzelhető akár egyliteres, háromhengeres erőforrás is, 110 lóerő körüli teljesítménnyel, illetve 1,2 literes egység is 130-140 lóerővel. Dízelek terén a KIA is valószínűleg beemeli a kínálatba az új 1,7 literes CRDi motort 115, illetve 136 lóerős teljesítménnyel. Az alacsony fogyasztás és károsanyag-kibocsátás érdekében start-stop rendszerrel lesznek felszerelve az új modellek.

Azt még pontosan nem tudni, mikor jelenik meg az új modell, azonban a pletykák szerint már az idei Frankfurti Autószalonon láthatjuk az autó előfutárát.

Készült a a5.hu cikke alapján

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei