Eon lesz az új kisautó neve


Az indiai Chennai környékén mostanában minden az új Hyundai kisautó bemutatása körül forog, amelyet a dél-koreaiak a Suzuki/Maruti Alto, illetve a Chevrolet Spark vetélytársaként fejlesztettek ki. Nemrég újabb hírek érkeztek a Hyundai Indiától, amelyek szerint az új 800 köbcentis apróság neve Eon lesz.  

Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy az új modell nem lép be az „i” sorozat tagjai közé és egyes vélekedések szerint ez arra is utal, hogy a kisautót inkább csak Indiában fogják kínálni, globális értékesítése nem várható.

Az is hivatalos megerősítést nyert, hogy az autót valóban egy 800 köbcentis, háromhengeres benzinmotor hajtja majd, és a Hyundai illetékesek szerint kategóriavezető teljesítménnyel és fogyasztással rendelkezik majd. Árát tekintve a fő konkurens Alto lesz a mérce.

Fotó: carwale.com
Még mindig nem tudható, mikor lesz a kisautó bemutatója, ám könnyen elképzelhető, hogy az októberi indiai ünnepi időszakra fog esni. Az új Eon előszériájának gyártása a Hyundai illetékesei szerint már megkezdődött, és a Hyundai India nagy várakozással és izgalommal tekint erre az új termékre, amellyel lehetővé válik az indiai bestseller, a Suzuki/Maruti Alto uralmának megdöntése.

A Hyundai márkakereskedői hálózatát is nagy mértékben bővítette egész India területén, mivel ezen a területen a Maruti hálózata jóval előnyösebb helyzetben van. Az indiai nagyvárosoktól távolodva ugyanis nagy jelentősége van a márka ismertségének és a kereskedői hálózatnak, különösen az olcsóbb kategóriájú kisautók piacán. Így az új Eon jó eséllyel pályázik a Hyundai India új slágerének címére.   

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei