A közeljövő új Hyundai modelljei - Sportkocsik

A Hyundai dinamikus fejlődésének egyik sarokköve a folyamatos kutatás-fejlesztés, melynek eredményeképpen egyre újabb modellek jelennek meg, amelyek mind formatervükben, mind felszereltségükben képesek komoly konkurenciát jelenteni a versenytársaknak.

Ez a kutatás-fejlesztési tevékenység nem áll meg, az elkövetkezendő években sorra jelennek meg ígéretes modellek, melyek a Hyundai márka hosszútávon fenntartható sikerességének részét képezik. Ezekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót:

Veloster 5 ajtóval:


A Hyundai feltehetően az új Veloster modell egy sokkal hétköznapibb, ötajtós változatán dolgozik. Az ausztrál Car Sales Network című oldalnak nyilatkozott Eunjuu Shin, aki a márka tengerentúli modelltervezési osztályának vezetője. Elmondta, hogy nemzetközi piacra egy hagyományos, négyajtós Veloster változaton dolgoznak. A koreai autógyártó részéről ezeket az információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, mivel álláspontjuk szerint jelenleg a Veloster 2+1 oldalajtós verziójának bemutatására koncentrálnak.

Vajon mennyire valószínű, hogy tényleg dolgoznak egy ötajtós Veloster változaton? Egyrészt a kevéssel funkcionálisabb változat több pontenciális vásárlót jelenthet a cég számára, bár ugyanazzal az 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses négyhengeres erőforrással, amellyel az Accent is rendelkezik, biztosan túl nagy volna az átfedés a két modell között. A Veloster jelenlegi formájában még csak most kerül bevezetésre a piacon, így nem valószínű, hogy hamar felbukkanna az ötajtós verzió.

Genesis Coupé ráncfelvarrás:

A Genesis Coupé még csak most mutatkozott be az európai piacon, ám mivel a világ más tájain már 2008 óta kapható, így épp időben érkezik a modell frissített változata.


A vastag álcázás ellenére sok mindent meg lehet állapítani az új modellről. A frissítés során új hátsó lámpákat és átdolgozott hátsó lökhárítót kap az autó, melynek része az átformált hátsó kipufogó is. Az autó elején is történtek változtatások, itt is új dizájnt kap a lökhárító, az új formájú első fényszórókba pedig LED nappali világítás költözik. Az átdolgozott hűtőmaszk elegánsabb megjelenést kölcsönöz majd a kupénak.


Nem sok további információ áll rendelkezésre az új autóról, de annyi bizonyos, hogy erősebb motort is kap az autó, amelyhez valószínűleg hatfokozatú, duplakuplungos automata váltómű is csatlakozik majd. A korábbi értesülések szerint a következő Hyundai Genesis Coupé facelift során bekerül az autó motorterébe egy 2 literes turbófeltöltős GDI motor, amelynek teljesítménye eléri a 274 lóerőt. Ez a motor dolgozik a Hyundai Sonata Turbo-ban, illetve annak tesvérmodelljében, a KIA Optima Turbo-ban is.

Szupersportkocsi:

A Hyundai az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, ám egy dolog még hiányzik a kínálatból: egy igazi szupersportkocsi. Pletykák szerint azonban a koreai autógyártó nemsokára egy igazi riválist készít a Nissan GT-R, a Porsche 911, illetve a Chevrolet Corvette ellenfelének.


Az Inside Line magazin arról számolt be, hogy meg nem erősített pletykák szerint egy front-, vagy középmotoros sportkocsi gyártását mérlegelik. A legtöbb, amit eddig aHyundai tett ennek érdekében az az együttműködés, amelynek eredményeként létrejött az RMR Genesis PM580, Rhys Millen Pikes Peak versenye használt versenyautója.

A hírek szerint az elképzelt szupersportautó  motorja a 2012-es Genesisi R-Spec 5 literes V8-as motorjának egy megnövelt teljesítményű változata lehet 80 ezer és 100 ezer dollár közötti árcédulával.
Izgalmas pletyka, az biztos, de lehetséges, hogy mégsem lesz belőle semmi. Meglátjuk.

Folyt.köv.

Készült a Hyundaiklub/Hyundai hírek, cikkek topik alapján

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei