Az i20 Blue a legtisztább Hyundai


A Hyundai az i20 Blue modelljének bevezetésével megdöntötte saját rekordját, már ami a legalacsonyabb kipufogógáz emisszióra vonatkozik. Az i20 modellcsalád legtakarékosabbnak kikiáltott tagja ugyanis csupán 98 g/km menyiségű szén-monoxidot juttat a levegőbe, szemben a tavaly bemutatott i10 Blue modellel, amely 99 g/km értéket produkál. Ezen ok miatt Angliában mindkét modell mentesül a jövedéki adó, illetve a londoni dugódíj alól.


Az i20 modellben szériafelszereltség az ISG start-stop rendszer, az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok, az aerodinamikailag tervezett alváz, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó akár 3,75 litert fogyasszon 100 kilométerenként! Amennyiben ez tényleg így van, akár 1200 kilométert is megtehet egyetlen tank üzemanyaggal az autó anélkül, hogy meg kellene állnia tankolni.


Az i20 Blue forgalmazását most kezdték meg Angliában, ahol a szériafelszereltség nagyon gazdag. Az alapellátmány része a légkondicionáló, 15 collos alufelnik, Bluetooth kihangosító, elektromosan fűthető és behajtható tükrök, USB, AUX csatlakozóval ellátott, kormánykerékről vezérelhető audiorendszer, távirányítós központi zár. Ezt természetesen a szigetországban is kiegészíti az 5 év kilométer-korlátozás nélküli garancia, az assistance szolgáltatás, illetve az éves felülvizsgálat is.

Forrás: carkeys.co.uk

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei