A közeljövő új Hyundai modelljei - Elantra változatok

A Hyundai dinamikus fejlődésének egyik sarokköve a folyamatos kutatás-fejlesztés, melynek eredményeképpen egyre újabb modellek jelennek meg, amelyek mind formatervükben, mind felszereltségükben képesek komoly konkurenciát jelenteni a versenytársaknak.

Ez a kutatás-fejlesztési tevékenység nem áll meg, az elkövetkezendő években sorra jelennek meg ígéretes modellek, melyek a Hyundai márka hosszútávon fenntartható sikerességének részét képezik. Ezekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót:

Elantra kupé:

Elég kevés információval rendelkezünk az Elantra új modellváltozatával kapcsolatban, csupán néhány kémfotó jelent meg nemrég a lapokban az új kupéról. Amit eddig a pillanatig tudni lehet, hogy az autó a 2011-es új Elantra limuzin padlólemezére épül. Azonban attól eltérően sportos futóművet fog kapni, amely hasonló beállítású lesz, mint a Veloster sportautóé.



Az Elantra jelenleg egy 1,8 literes, 148 literes négyhengeres motorral kapható az Egyesült Államokban, amelyhez hatfokozatú manuális, vagy hatfokozatú automata váltó csatlakozhat. Számítások szerint a kupé is megkapja ugyanezt az erőforrást és erőátviteli rendszert. Európában – így Magyarországon is – egyelőre az 1,6 literes, 132 lóerős GDI közvetlen befecskendezéses erőforrással, 6 fokozatú manuális, vagy 6 fokozatú automata váltóval fog lesz kapható a  négyajtós modell.


Az utóbbi időben számos pletyka látott napvilágot arról, hogy a Hyundai valószínűleg egy sokkal erősebb Elantra R-Spec változatot is piacra dob, amely az új 1,6 literes turbófeltöltéses erőforrást kapná meg. Ez az erőforrás 208 lóerős teljesítménnyel rendelkezik és kapható lesz a Velosterhez is.

Függetlenül attól, milyen végső specifikációkkal rendelkezik majd a kupé, a hivatalos bemutatója várhatóan az idei Los Angeles-i autókiállításon lesz, míg a modell értékesítése valamikor 2012 első negyedévében esedékes.

Elantra kombi:

A Hyundai a következő generációs Elantra Touring (kombi) bevezetését is tervezi az Egyesült Államokban. Ezen modell alapja viszont már tényleg a 2011-es Elantra lesz!


A Hyundai Amerikában eddig eléggé furcsa modellpolitikát követett, mivel a most leköszönő Elantra szedán mellett Elantra Touring néven az Európában népszerű i30 kombiváltozatát árusítják. Így azonos típusnév alatt gyakorlatilag kétféle termék is megtalálható az ottani kínálatban.

A pletykák szerint azonban 2012-ben kerül majd az USA Hyundai szalonjaiba a következő generációs Elantra Touring, amelynek alapja a 2011-es Elantra szedán lesz,  amely a hivatalos amerikai premierjét jövő héten, a 2010-es Los Angeles-i Nemzetközi Autó Show-n tartja.

Az amerikai bemutató kapcsán megtartott sajtótájékoztató során a Hyundai tájékoztatta a nagyközönséget a vadonatúj Elantra szedánról, és ennek során a Hyundai Motor America elnöke és vezérigazgatója, John Krafcik megerősítette terveiket a következő generációs Elantra Touringgal kapcsolatban. Krafcik szerint a 2012-es Elantra Touring azonos platformra fog épülni, mint a most megjelent Elantra szedán. Ezzel együtt a hajtáslánc technológia is azonos lesz, beleértve a teljesen új 1,8 literes motort és hatfokozatú automata sebességváltót.

John Krafcik azt is elárulta, hogy a következő generációs Elantra Touring többségében ugyanazon stíluselemeket fogja magán viselni, mint a most bemutatkozó szedán. A Touring modell továbbviszi a Hyundai "folyékony szobrászat" filozófiáját és még elegánsabb vonalakkal büszkélkedhet, mint elődje.

A 2012-es Hyundai Elantra kombiváltozata várhatóan nem ér majd a szalonokba 2011 végére sem. Annál valószínűbb, hogy az új modell az új Hyundai i30-cal együtt fog debütálni, amely várhatóan valamelyik európai autószalonon fog megjelenni 2012-ben.

Folyt.köv.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei