A Hyundai BMW 3-as riválist is tervez


A Hyundai tovább folytatja fejlesztéseit és ezek által olyan új szegmensekbe kíván betörni, mint a prémium résmodellek, ám eközben alacsonyabb árfekvésű modelljeit is fejleszti az elkövetkezendő három év során.

Három új modellt is be kíván vezetni a koreai autómárka, többek között a konnektorról tölthető (plug-in) hibrid szedánt (a Prius ellenfeleként), egy sportos limuzint, amely a BMW 3-as ellenfele kíván lenni, illetve egy luxusban méginkább bővelkedő Veracruz (ix55) terepest.

A Veracruz már régen a kínálat része, ám az eladásai nagyon gyengék. Az összkerekes modell a 2012-es modellév után eltűnik majd, ám egy sokkal izgalmasabb és fejlettebb formában a 2014-es modellévben várhatóan visszatér. Az új modell bemutatása várhatóan 2013. elején lesz.

A BMW 3-as szériájának riválisa már fejlesztés alatt áll. A fejlesztők a Genesis hátsókerék-meghajtási rendszerét vették alapul és úgy hírlik, formavilága olyan agresszív lesz, amely nagyon hasonló lesz a Genesis Coupe modelléhez. Ezt az új modellt várhatóan csak 2013 után dobják piacra.

A plug-in hibrid limuzin 2013-2014 körül érkezhet, ám sajnos nem sok információ áll rendelkezésre a modellről. Ami bizonyos, hogy a hibrid egy teljesen új modell lesz, nem egy meglévő átalakított változata.  

Az eredeti cikk megtalálható itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei