A Hyundai Accent a legkelendőbb Amerikában


Újabb kitüntetést kapott a Hyundai márka Accent modellje az Egyesült Államok médiájától, ugyanis a Los Angeles Times magazin elismerően nyilatkozott a modell gazdaságosságáról és megjelenéséről.

A cikk címe szerint: „Nagyon sajnáljuk VW, de az Accent a nép autója”. A cikk szerint a német Volkswagen már nem a legjobb választás, ha az ember megfizethető árú, gazdaságos autót keres, amely még jól is néz ki.

A Times olvasói szerint a 2012-es Hyundai Accent rendkívül jó üzemanyag fogyasztású kisautó, amely hatványozottan számít ebben a nehéz gazdasági helyzetben. Az Accent fogyasztása városon kívül és azon belül is jóval alacsonyabb, mint a fő vetélytársaknak tekintett Ford Fiesta, Toyota Yaris, vagy Honda Fit értékei.


Emellett az automata Accent modellek ára az Egyesült Államokban 15.195 és 16.795 dollár között van, amely néhány rivális áránál csaknem 1.000 dollárral alacsonyabb. Így nem csoda, hogy a júliusban eladott 6938 darabszámával az Accent modell lett a legnagyobb példányszámban értékesített kompakt autó az USÁ-ban.

Az Accent modell eközben Dél-Korea első számú export autójává vált, hiszen a növekvő kereslet miatt júliusban 19861 darab hajózott be a tengerentúlra, míg az eddigi legkelendőbb exporttermékből, az Avanté-ből (Elantra) csak 19528 darabot exportáltak.

Az eredeti cikk megtekinthető itt és itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei