Ismét lefotózták a Veloster Turbo-t


Mint arról már beszámoltam, a Hyundai a különleges ajtómegoldásával elhíresült Veloster kupé egy sportosabb, erősebb változatát is tervezi. Az újabb kémfotók tanúbizonysága szerint ez a változat sokkal erőteljesebb, teljesítmény orientáltabb kivitel lesz.


A legújabb kémfotók Amerikából érkeztek, ahol az új modell hőtűrő képességét vizsgálják a nyári melegben. Ezen felvételek jól kivehetők a karosszéria módosításai, illetve a technikai változtatások.


A kémfotósnak sikerült egy felvételt készítenie a motortérről is, ahol jól látható a turbófeltöltő és az intercooler is. Ezzel az új, 1,6 literes turbómotorral már igazi sportautóvá válhat a Veloster.


A hátsó dupla kipufogó jobban kiemelkedik, mint a már bemutatott kivitelen, a karosszéria elején pedig feltűnő a hatalmas levegőbeömlő nyílás, amely minden valószínűség szerint a motor jobb hűtését hívatott szolgálni.


Nem tudni még biztosat arról, milyen változtatások történtek a futómű körül, ám az biztos, hogy a prototípus /40-es gumiabroncsokon futott.

Az új Veloster Turbo várhatóan a 2012. januári detroiti autószalonon mutatkozik majd be.

Forrás: carmagazine.co.uk

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei