Gentex tükrökben a Hyundai technológia


A Gentex autótükröket gyártó technológiai cég a Hyundai közreműködése révén olyan automatikusan elsötétülő visszapillantó tükrök fejlesztésébe fogott, amelyek kapcsolódnak a Hyundai új Blue Link technológiájához.

A Sonata Limitedben már használt technológia számos olyan automatikus szolgáltatást nyújt, amellyel a vezető életét megkönnyíti.

A Hyundai-jal folytatott együttműködés révén képesek vagyunk olyan funkciókkal gazdagítani a tükröket, amelyek elektronikus modulként tovább gazdagítják a jármű funkcionaliítását a vezető számára.” – mondta Enoch Jen, a Gentex alelnöke.

A tükörházban három nyomógomb kapott helyet, amelyek segítségével a vezető hangutasításokkal kezelheti többek között a navigációt, assistance szolgáltatást, szórakoztató elektronikát, vagy akár segélyhíváást kezdeményezhet – mindezt a kezek használata nélkül.


“A Blue Link technológia tükrökbe integrálása sok előnnyel jár” – mondta Michael Dietz, a Hyundai termékfejlesztésért felelős menedzsere. “Lehetővé teszi a vezető számára azt, hogy aktiválja a rendszert anélkül, hogy le kellene vennie a szemét az útról.”

A Hyundai azt tervezi, a következő évben más modellek esetén is lehetővé teszi a multifunkciós tükrök használatát.

A tükörben egy iránytű is található, illetve három olyan nyomógomb is, amelyre garázskapuk, ingatlankapuk, illetve egyéb biztonsági rendszerek jeleit lehet kapcsolni.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei