Amerikai Azera (Grandeur) kémfotók


A Carblogger internetes oldal tette közzé az első olyan kémfotókat, amelyeken az amerikai specifikációjú, 2012-es Hyundai Azera látható. A Hyundai a Twitteren hozta nyilvánosságra a Los Angeles-i Autószalonon novemberben bemutatkozó modell képeit, amelyhez nagy reményeket fűznek.


A legújabb, Dél-Koreában készült felvételeken látható prototípus az „Azera Limited” feliratot viseli, amely amerikai hovatartozására utal. Az autón 19 collos könnyűfém felnik találhatóak, amelyet eddig még nem láthattunk más piacokra szánt modelleken. Ebből arra lehet következtetni, hogy ez a modellsorozat észak-amerikai piacra szánt kivitele. A fotós állítása szerint semmi másban nem tér el a fotózott modell a más piacokra szánt változatoktól. Kisebb felszereltségbeli, illetve futóműhangolásbeli eltérések várhatóak az amerikai kivitel esetében.  



Az fronthajtású Azera/Grandeur modellt a Sonata fölé, illetve a hátsókerekes Genesis limuzin közé pozícionálják. Az Azera szelídebb vonalvezetésű, mint a Sonata, ám mégis mozgalmasabb karakter, mint a felsőkategóriás Genesis, viszont ebben a modellben is visszaköszön a Hyundai legújabb formanyelve.



Hivatalos információval még nem rendelkezünk a választható motorokkal kapcsolatban, de várható két V6-os motor, egy 3,3 literes, illetve egy közvetlen befecskendezéses 3,8 literes egység, amely több, mint 300 lóerős lesz. Mindkettőhöz egy hatsebességes automataváltó csatlakozik majd.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei