Az új Elantra „Ideális Jármű Díj” elismerést kapott


Az elmúlt években a Hyundai hatalmas erősfeszítéseket tett arra, hogy a márkát ne csak remek garanciális feltételeiről ismerjék. A hangsúlyt minőségi járművek kifejlesztésére fordították, amelyek emellett gazdaságosak és elérhető árcédulával is rendelkeznek.

Ezen erőfeszítések kifizetődni látszanak, hiszen egyre több kritikus, illetve vásárló dicséri a koreai autógyártók termékeit. A Hyundai minden hónapban eladási rekordokat ér el és egyre több elismerésben részesül.


Az elmúlt hétre is jutott egy elismerés, amikor az amerikai AutoPacific, egy autóipari kutató és tanácsadó cég két „Ideális Jármű Díj”-at (Ideal Vehicle Award – IVA) is adományozott a Hyundai márkának a kompakt autók, illetve a nagy autók kategóriájában. A kompakt autók között az Elantra 2012-es modellje verte meg az olyan nagy riválisokat, mint a Ford Focus, Mazda 3, illetve Volkswagen Jetta modelleket. A nagy autók között az Azera modell ütötte ki  nyeregből a Toyota Avalont, a Dodge Chargert, illetve a Ford Taurust.


A Hyundai három másik modellje (Sonata, Genesis Coupe, Accent) is szépen teljesít saját kategóriájában és a márka másodikként végzett a Népszerű Márkák rangsorában, közvetlenül a Chrysler mögött. A Hyundai számára az AutPacific intézet Jármű Elégedettségi Díja is remek értékelést adott, három kategóriában is a legjobb helyen állnak a márka modelljei, a Genesis, az Elantra, illetve a Sonata. Ehhez ráadásként megkapták még az először odaítélt Minden Idők Legmagasabb Elégedettségi Díj-at is.  

Az AutoPacific kutatóintézet felmérésében 72000 új autó- és tehergépkocsi tulajdonost kérdeztek meg, akik az Egyesült Államokban vásárolták gépkocsijukat 2011. első félévében. 15 különböző kategóriában felmérték a tulajdonos elvárásait, illetve az adott jármű által valójában nyújtott értékeket.

„Azzal, hogy az AutoPacific kitüntette az Elantra és Azera modellünket, eredményesnek tűnik az a rengeteg kemény munka és elkötelezettség, amelynek eredményeként létrejött a mai Hyundai kínálat. Mi a Hyundainál arra törekszünk, hogy modelljeink biztonsága, minősége, értéke és teljesítménye meghaladja a vevők által elvárt szintet és bízunk benne, hogy újabb díjnyertes autókat tudunk a jövőben is piacra dobni. Ennek szellemében mutattuk be nemrég az új Accent modellt, illetve nemsokára megjelenik az új Veloster is.” – mondta Scott Margason, a Hyundai Motor America termékfejlesztési igazgatója.

Az eredeti cikk megtekinthető itt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei