Első i20 kémfotók - UPDATE, még több fotóval


Nemrég írtam egy posztot, amelyben logikusnak találtam, hogy a Hyundainak már dolgoznia kell az i20 modelljének frissítésén, hiszen ez a modell még 2009-ben jelent meg és bár csak két év telt el azóta, azóta mégis sokat változott, fejlődött az időközben megjelent Hyundai-ok formavilága.


Most végre beigazolódott a feltételezés, hiszen egy kémfotósnak a németországi Offenbach közelében (ahol a Hyundai fejlesztőközpontja is található) sikerült lencsevégre kapnia a modell frissített változatát. Igaz, az álcázás tökéletes, alig lehet kivenni az autó részleteit, ám az mindenképpen látszik, hogy az új modell formavilága közelít a Hyundai mostanában alkalmazott formanyelvéhez. Mind elöl, mind hátul történtek apróbb módosítások a típuson.


Az autó technikailag megegyezik az új KIA Rio-val, így a motorkínálat is valószínűleg azonos elemekből áll majd. Így benzinesek terén az 1,2 literes, 85 lóerős, illetve 1,4 literes 109 lóerős motor, míg dízelek terén egy 1,1 literes 75 lovas és egy 1,4 literes 90 lovas CRDi egység érkezése várható.


Elég kevés információval rendelkezünk az autó bemutatásával kapcsolatban. A fotókat nyilvánosságra hozó holland lap szerint nem valószínű, hogy a Franfurti Szalonon látható lesz a modell, hiszen ott a vadonatúj i30 lesz a reflektorfényben. Így az is valószínűsíthető, hogy csak valamikor 2012-ben kerül a szalonokba az újdonság. 

Mellesleg, az i20 prototipuson kívül a fotókon látható tréleren még hét darab i30 prototipus is megtalálható volt.  

UPDATE:

Más oldalon találtam még pár fotót:




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei