Genesis Coupe facelift – álcázatlanul!


A motorautority.com oldalán tűnt fel ez a kép (majd a thekoreancarblog.com oldalon az egész fotósorozat), amely minden valószínűség szerint a Genesis Coupe ráncfelvarrott, 2012-es változatáról készült.


A lap szerint a fotó valahol Dél-Koreában, egy Hyundai gyárban készült. A fotón jól látszik, mennyire alakították át a tervezők a népszerű sportmodellt annak érdekében, hogy így illeszkedjen a nemrég bemutatott Veloster megjelenéséhez, illetve a többi új Hyundai modellhez.


Még mindig nem teljesen bizonyos, hogy a képen látható jármű azonos lesz azzal, amelyet a 2012-es Detroit-i szalonon fognak leleplezni, ám az bizonyossággal állítható, hogy a végleges változat nagyon hasonlít majd hozzá.


A külső változtatásokhoz hasonlóan a beltérben, illetve a motorok terén is hatalmas fejlődés várható.

Egy enyhén módosított kétliteres, turbófeltöltéses motor, illetve egy 3,8 literes V6-os erőforrás marad a kínálatban, a V6-os teljesítménye – a közvetlen befecskendezésnek köszönhetően – 333 lóerős lesz, csakúgy, mint a Genesis limuzinban. Nem megerősített hírek szerint lehetséges egy V8-as erőforrás bevezetése is, amelyhez 8 fokozatú automata váltó kapcsolódna.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei