A Hyundai csoport amerikai piaci részesedése rekordot döntött

A Hyundai Motor Co. és annak leányvállalata, a KIA Motors Corp. részesedése rekordszintre emelkedett július hónapban, elsősorban a népszerű modellek iránti fizetőképes keresletnek köszönhetően.
A Hyundai és a KIA, a Hyundai Motor Co. zászlóshajói 72.440 személyautót értékesítettek összesítve az elmúlt hónapban, és ezzel a piac 14,6 százalékát szerezték meg. Ez 0,2 százalékkal több, mint a júniusi 14,4 százalék volt.
A személygépkocsik közötti piaci részesedés (tehát a pickupok és haszongépjárműveken kívüli) meghaladja a fő konkurensnek tekintett Toyota 13, 7 százalékos eredményét.

A Hyundai és KIA összesített piaci részesedése az összes kategóriát tekintve elérte a 9,9 százalékot a világ legnagyobb piacának számító Egyesült Államokban.
A dél-koreai autógyártók együttesen átlagosan 10,5 százalékos részesedést értek el az USA személygépkocsi piacán, amely szám január óta folyamatosan emelkedik.
A januártól júliusig terjedő időszakban összesítve 13 százalékos piaci részt birtokol a két dél-koreai autógyártó, amellyel szorosan a Toyota 13,9 szazálékos értéke nyomában vannak.

A Hyundai szerint az eladási darabszámokban vezető helyen van a középkategóriás Sonata, amely az eladások egyharmadát tszi ki, ám nagy a kereslet az új Elantra modell iránt is. A Genesis limuzin, illetve az Equus luxusmodell is szép eladási eredményeket produkál.
A Sonata modellből 20 ezer darab kelt el július hónapban, amely 17,1 százalékos emelkedés az előző év hasonló időszakához képest.

A KIA K5 nevű középkategóriás modelljével, Forte sportkompaktjával és a Soul kisautóval ért el hasonlóan szép eredményeket.

“Az eladások növekedése mögött olyan sikeres modellek állnak, mint pl. a Sonata, amely jó árával, innovatív technológiájával komoly tényezővé vált az USA autópiacán.” – mondta a Hyundai Motor Group szóvivője.  

Időközben az első félév eredményeit figyelembe véve a Hyundai-KIA együttesen a világ ötödik legnagyobb autógyártójává lépett, júliusban 301.037 autót gyártott, és ezzel az év első hét hónapjában 1,99 millió gépkocsit állított elő.

Az eredeti cikk megtekinthető itt

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei