Új i30 és i40 a Bologna-i Autószalonon


A Hyundai Motor Company a nemrég megnyílt Bologna-i Autókiállítás keretein belül bemutatta az új generációs i30-at, illetve az i40 modell lépcsőshátú változatát is. Az új i30 egyértelműen egy komoly kihívó a C osztályban és egyértelmű előrelépés az első generációval szemben.


Az új i30 esetében a minőség és a kényelem fokozására fektettek komoly hangsúlyt. A motorok között egy 1,4 literes, 100 lóerős az alap, míg az 1,6 literes két teljesítményszinttel, 120, illetve 135 lóerővel is kapható lesz. A dízelek között újdonság az 1,4 literes, 90 lóerős változat megjelenése, míg az 1,6 literes CRDi motorok 110 és 128 lóerősök lehetnek. Minden 1,6 literes motor rendelhető lesz 6 fokozatú automata váltóművel is.


Az i40 szedán néhány hónappal az i40 kombiváltozata után jelenik meg. Formaterve csak az autó hátsó részében tér el a már megismert kombiváltozatétól. Motorjai, felszereltsége nagyon hasonló a már bevezetett kombiéval, így 1,6 és 2 literes benzines, valamint 1,7 literes CRDi egységek kerülnek a motorterébe.

Utóbbi modell esetében új hír, hogy november közepétől már magyarországi árlista is rendelkezésre áll, és az első tesztautók várhatóan december közepén már meg is érkeznek a kereskedésekbe.


A Hyundai a kiállításon az újdonságok mellett felvonultatta teljes modellkínálatát, így az ix20, ix35 modellek mellett a Veloster, valamint a Genesis Coupe is színesítette a kínálatot.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei