Kazahsztánban gyártott Hyundai-ok Fehéroroszországban


A kazah székhelyű Hyundai Auto Truck & Bus, a Hyundai tehergépkocsik gyártója és forgalmazója nemrég aláírta az első kiviteli szerződést fehérorosz partnerével. Amennyiben az első szállítmány sikeres fogadtatásra talál, úgy azt továbbiak követhetik.

A szerződés 4 darab Hyundai HD78 típusú tehergépkocsira szólt, melyek teherbírása 5 tonna. Az első szerződés értéke mintegy 100 ezer dollár. A fehérorosz partner szándékában áll nagyságrendileg 1000 darab teherautót behozni az országba a jövő év során.

Fehéroroszország szempontjából jobban megéri a Kazahsztánban található Hyundai összeszerelő üzemből megrendelni az autókat, mint a gyártó dél-koreai anyacégétől Amíg ugyanis a koreai gyártás és szállítás mintegy 1,5 – 2 hónapot is igénybe vesz, addig a közelség miatt a kazah üzem 15-20 nap alatt tudja ugyanazt szállítani.

2005-ben jött létre Kazahsztánban a helyi Astana Motors, mely elsősorban Hyundai tehergépjárművek értékesítésére specializálódott . A forgalmazás mellett 2011. januárjától a Hyundai Auto Trans vállalat üzemében megkezdték a Hyundai kishaszon-gépjárművek összeszerelését. Az üzemben 1,5 és 10 tonna közötti teherbírású teherautók készülnek, mint pl. a HD45, HD65, HD72 és HD120. Az üzem éves kapacitása mintegy 10 ezer darab. Jövőre ehhez csatlakozik még egy buszösszeszerelő futószalag is.

Bővebben: kursiv.kz

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei