A Hyundai minősége első osztályú az Auto Bild szerint


Az Auto Bild év végén közzétette 2011-es minőségi rangsorát, melynek élén a Hyundai áll. Ezzel a koreai márka megismételte tavalyi győzelmét, így már második éve vezeti a listát. 

A második helyen osztozik a Mazda, Honda, Toyota és a Skoda márka. Őket azonos pontszámmal követi a Mercedes-Benz, az Audi, illetve a BMW. Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen a 12. helyen végzett, míg a sereghajtó a Peugeot. 


Az autós lap 2001. óta minden évben elkészíti a Németországban legnagyobb példányszámban eladott 20 autómárka minőségi rangsorát. A minőségi értékelés alapját a Kereskedelmi kutatóintézet minőségről és megbízhatóságról megkérdezett 8610 autótulajdonos véleménye képezi, de ezen felül beleszámít a visszahívási akciók száma, mértéke, a több, mint 7 millió TÜV átvizsgálási adatok, illetve a gyártói garanciavállalás feltételei is. Továbbra is nagy befolyással szerepel az értékelésben a hamburgi autós szaklap újautó-tesztjein kívül a 100 ezer kilométeres tartós tesztek eredményei csakúgy, mint a laphoz érkezett olvasói panaszok is. 


A Hyundai győzelme mögött a visszahívások kis száma, illetve a járművek gyakori továbbfejlesztése, illetve az újautó-, illetve a tartós teszteken szereplő járművek remek teljesítménye áll. 


Az értékelésben az is sokat számított, hogy a Hyundai az ix20, ix35, Veloster, Genesis Coupe, valamint az i30 és i40 modellsorozatra 5 éves, kilométer-korlátozás nélküli garanciával kínálja. 

Forrás:  auto-medienportal.net

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei