A Hyundai nem tervezi amerikai gyártókapacitásának bővítését


A Hyundai Motor Company elnökhelyettese, Chung Eui Sun a Los Angesles-i Autószalon alkalmával elárulta, hogy a vállalatnak nincs semmilyen eldöntött terve egy másik amerikai összeszerelő üzem létesítésére.

Elmagyarázta, hogy annak ellenére, hogy nehezen tudják tartani növekvő kereslettel a termelés ütemét, a Hyundai jelenleg nem tervezi termelőkapacitásának bővítését. Annyit azonban megerősített, hogy belső beszélgetések folynak az amerikai terjeszkedésről és valószínűleg megvizsgálják a lehetséges alternatívákat.  

Még a Los Angeles-i Autószalon előtt John Krafcik, a Hyundai Motor America elnöke is úgy nyilatkozott, hogy a vállalat nem tervezi újabb összeszerelő üzem létesítését, vagy a meglévő két üzemének kapacitásbővítését, mivel a Hyundai nem kívánja veszélyeztetni eddig megszerzett nyereségességi helyzetét és inkább a termelés minőségére helyezik a hangsúlyt a termelési kapacitás növelése helyett. A Hyundai csoportnak jelenleg két összeszerelő üzemmel rendelkezik, a Hyundai gyár Montgomery-ben, míg a KIA West Point-ban működik.

Krafcik azt is elmondta, a Motgomery-ben működő gyár kapacitását 10 százalékkal emelték az idén, így az eredeti 300 ezerrel szemben idén már 330 ezer jármű készülhet az üzemben. Az itt készülő Elantra és Sonata modellek az Egyesül Államok piacára kerülnek.

A Hyundai októberben 21 százalékos növekedést regisztrált október hónapban, amellyel máris elérték a 2010-es teljes üzleti év értékesítési eredményét, íg az idei rekordév lesz a Hyundai életében.

Forrás: nautonews.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei