2012-től gyári kézben a német és francia importőr


A Hyundai 2012. január 1-től maga importálja járműveit Németországba, illetve Franciaországba. A koreai gyártó ezzel a lépéssel egy időben átveszi az Emil Frey Csoport 64,7 százalékos többségi tulajdonát is a Hyundai Motor Deutchland GmbH-ban is.

A finanszírozási, valamint az alkatrész-kereskedelem továbbra is az Emil Frey Csoporton keresztül történik, a struktúra, a stratégia, a vállalti központ és az alkalmazottak száma a Hyundai szerint az átvétel után sem változik majd. Az átvétel további részleteit mindkét fél üzleti titokként kezeli

A tulajdonosváltás a koreaiak számára a német piac fontosságát is kihangsúlyozza, mondta el a Hyundai Deutchland vezetője, Werner Frey.

A svájci székhelyű Emil Frey Csoport 1999. óta többségi tulajdonos az 1991-ben alapított Hyundai Motor Deutchland-ban és a szintén ebben az évben alapított Hyundai France-ban. Ebben az időszakban Németországban az eladott gépkocsik száma többek között a roncsprémiumnak köszönhetően megnégyszereződött, a kezdeti 19.610 darabról 91.330 darabra. Franciaországban 1999. és 2011. között több, mint 265 ezer Hyundai talált gazdára. Az elmúlt évben a Hyundai Németországban 74.287 személygépkocsit helyezett forgalomba, amellyel a német piac 2,6 százalékát szerezte meg. Idén már most ennél több járművet sikerült eladniuk, mint tavaly egész évben, amely szám így már 80 ezer darab felett jár.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei