A Hyundai-nak ítélték a minőségi díjat Csehországban


A Hyundai Motor termelési minősége elismert Közép-Európában – jelentette be nemrég a vállalat.

A sajtóközlemény szerint a Cseh Minőségi Társaság (CSQ), egy nem kormányzati európai vezetési rendszereket vizsgáló szervezet a Hyundai Motor Nosovicében található összeszerelő üzemének ítélte oda a „Kiváló” minősítést.

A Hyundai Motor Manufacuring Chech (HMCC) az előző évben még csak a”Start Plus” minősítést érte el, amely a szervezet második legjobb besorolási szintje. A harmadik lépcső a „Start” nevet viseli.

„Reméljük, hogy ez a díj még kedvezőbben hat majd az európai terjeszkedésünkre. Az eladások ugyanis jelenleg emelkednek” – mondta a HMMC szóvivője. „Hisszük, hogy ez a díj a szigorú minőségbiztosítás, a hatékony szakszervezeti tevékenység, valamint a nemrég bevezetett harmadik műszak elismerése is.”   


A díj átadási ceremóniáját a világhírű prágai kastélyban rendezték meg, ahol a cseh parlament mindkét házából, valamint a kormányzat miniszterei közül is megjelentek képviselők. Ez egy éventte megrendezésre kerülő esemény, melyre minden novemberben sor kerül.

A „Kiváló” minősítést a HMCC általános igazgatója, Ptr Vanekvette át Milan Stech-től, a cseh szenátus elnőkétől.

Erre az eseményre három évvel azután került sor, hogy a Hyundai Motors megkezdte a termelését. a 200 hektáros területen lehelyezkedő létesítmény 300.000 kis és középkategóriás autókat termel évente és mintegy 3.400 alkalmazottnak kínál munkát. Az itt készített modellek legtöbbje i30, ix35, illetve az ix20.

Ezen típusokat rendre dicsérik a kontinens szaklapjai. Az angol Autoexpress az ix20-at a legjobb kiskategóriás egyterűnek nevezte, míg az olasz Al Volante az ix35 modellt kiáltotta ki a legjobb városi hobbiterepjárónak.

A Hyundai Motor a cseh létesítmény mellett más európai országban is létesített üzemeket, mint pl. Törökországban, illetve Oroszországban.

A KIA Motors, amely a Hyundai testvérmárkája, szintén rendelkezik egy összeszerelő üzemmel a térsdégben, a szomszédos Szlovákiában, Zsolnán, Nosovicétől csupán 90 kilométerre.

Az európai terjeszkedés egyelőre elég szerény, ám a Hyundai Motor, Dél-Korea legnagyobb autógyártójaként  a jövő évben várhatóan tagja lesz az Európai Automobil Gyártó Szövetségnek (ACEA) is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei