Befejezték az első generációs i30 sorozatgyártását


A Nosovicében, Csehországban működő gyár 2011. december 22-én befejezte az első generációs i30 ötajtós változatának gyártását – erről tájékoztatta a sajtót Petr Vanek, a Hyundai Motor Manufacturing Chech munkatársa.

Az i30 modell első generációjából összesen 267669 darab készült. A szóvivő azt is hozzátette, január közepétől kezdődik meg a második generációs i30 sorozatgyártása.

Vanek a tájékoztatójában kitért arra is, hogy 2008. novemberében az i30 modell volt az első olyan Hyundai modell, amelyet az európai gyárban szereltek össze. Azóta az i30 itt készült változatait Európa 48 országába, valamint a Közel-Keletre és Észak-Afrikába exportálták. „Az utolsó példány egy jégkék (Ice Blue) színű, 1,4 literes benzinmotorral felszerelt autó, amely osztrák tulajdonoshoz kerül.” – mondta Vanek.   

A modell legnagyobb felvevőpiaca Németország, Nagy-Britannia, Oroszország, illetve Izrael volt. „2010-ben 115 ezer darabot értékesítettünk, amellyel a Hyundai márka valaha volt legnagyobb példányszámban elkelt modelljévé vált.” – mondta Petr Vanek. Az autóból egyébként a helyi piacon 7876 darab kelt el.

Január közepén kezdődik meg az i30 második generációjának sorozatgyártása az üzemben. „Az i30 kombiváltozatát várhatóan 2012. nyaráig fogjuk gyártani, 2012. végén pedig megindul a háromajtós változat gyártása is.” – mondta Vanek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei