Újabb kémfotókon az Elantra Coupe


Egy figyelmes járókelőnek köszönhetően ismét lencsevégre került az Elantra új változata és sikerült fotót készíteni a modell belteréről is, amely viszont nem okoz nagy meglepetést.


A felvételek Kaliforniában készültek az autóról, amelyet nappali fényben és viszonylag kevés álcázással sikerült lencsevégre kapnia az alkalmi fotósnak.


Mint ahogy arról nemrég már én is beszámoltam, az új Elantra Coupe világpremierjét mégsem tartották meg a Los Angeles-i Autószalonon, hanem megvárják vele a jövő évi Chicago-i Autókiállítást.


Amíg a legtöbb autógyártó nem kínál kompakt kategóriás kupét, úgy tűnik, a Hyundai csoport ezen trend ellen megy, hiszen a KIA már kínálja a Koup modellt, amely szintén a Honda Civic Coupe ellenfele, akárcsak a Hyundai Elantra Coupe modellje.



A Coupe sok elemét örökli a már létező négyajtós változattól, ám a tetővonal láthatóan meredekebben esik és valószínűleg a csomagtérfedél is más dizájnt kaphat. A belső tér láthatólag megegyezik a limuzinéval.


Az új Elantra Coupét valószínűleg ugyanaz az 1,8 literes GDi motor mozgatja majd, mint a négyajtóst, amelyhez 6 fokozatú automata, illetve ugyancsak hatfokozatú manuális váltó kapcsolható majd. Várhatóan a fokozatok kiosztása más lesz, mint a limuzinnál azért, hogy a modell sportos jellegét hangsúlyozzák.


Ám az is könnyen elképzelhető, hogy az Elantra Coupe megkapja az új fejlesztésű 1,6 literes T-GDi turbómotort. Ezt az elképzelést látszik alátámasztani a képeken feltűnő dupla kipufogócső is. Arra, hogy valóban így van-e, csak akkor tudunk választ kapni, ha ezt a Hyundai-nál megerősítik. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei