Ötajtós Elantra készül Amerikának


Időről időre felröppentek kósza pletykák arról, hogy az Észak-Amerikában Elantra Touring néven forgalmazott típus nemsokára utódot kap, amelynek alapja a Frankfurtban bemutatott második generációs i30 lesz. 

Mindazonáltal eddig semmilyen konkrét információ nem szivárgott ki arra vonatkozóan, hogy vajon a koreai vállalat ugyanazt az utat követi, mint a jelenlegi generációnál megfigyelhető, vagy teljesen új útra lép.


Az Amerikában Elantra Touring néven jelenleg forgalmazott modell ugyanis tulajdonképpen a kifutó i30 modell puttonyos kombi változata.


Most azonban egy kaliforniai kémfotó-sorozatnak köszönhetően egyértelműen kiderült, hogy a Hyundai egy Elantra méretű ötajtós változat bevezetésére készül.


Az még nem teljesen biztos, hogy Touring néven kerül majd a kereskedésekbe az új típus, esetleg megtartják az Elantra elnevezést, illetve az is elképzelhető, hogy egy teljesen új néven lép majd színre a most lefotózott modell. 

A fotók alapján azonban arra lehet következtetni, hogy az autó maga a hátsó lámpatest rajzolatától eltekintve megegyezik a már bemutatott i30 modellel.


A Golf osztályba tartozó új i30 jövő év tavaszán jelenik meg az európai márkakereskkedésekben, négyféle motorral. Mind benzines, mind dízelváltozatban lesz 1,4, illetve 1,6 literes lökettérfogatú egység, és lesz környezetbarát, gazdaságos változat is "Blue" néven.

Mindegyik motorváltozathoz hatfokozatú manuális váltómű csatlakozik, míg az 1,6 literes változatok elérhetőek lesznek hatfokozatú automatikus váltóművel is. 


Észak-Amerikában várjhatóan a Velosterben már bemutatott 1,6 literes GDi erőforrással lesz majd kapható, amely 138 lóerős teljesítményt és 166 Nm maximális forgatónyomatékot képes leadni.


A mostani kémfelvételek tanúbizonysága szerint akár az is elképzelhető, hogy az eddigi egyetlen Elantra modell egész modellcsaláddá bővülhet, hiszen az ötajtós megjelenése mellett akár a későbbiekben az Amerikában népszerűvé vált kombiváltozat is bemutatásra kerülhet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei