Bemutatták az i10 gyári autógázos változatát


A Hyundai India hivatalosan is bemutatta az i10 LPG modellt Indiában. Az LPG változat egy kicsit drágább, mint a hagyományos benzines változat.

Az új változatot i10 Blue Drive néven forgalmazzák Indiában, amely azonban nem azonos az Európában beharangozott i10 Blue változattal. Az Indiában forgalmazott változat egy gyári gáztartállyal lett felszerelve.

Az i10 LPG motorterében az 1,1 literes motor dolgozik, amelyet egyetlen gombnyomással át lehet váltani benzinről gázüzemre, így növelve a modell gazdaságosságát. Az elkülönített 35 literes benzintank mellett 34 literes gáztartály is rendelkezésre áll, amely speciális „Toroid” tartály, amely optimálisan használja fel a rendelkezésre álló teret, így biztosítva nagyobb csomagteret a hagyományos LPG tartályokkal szemben.

Az Alternator Management System (AMS) egy másik olyan innovatív Hyundai megoldás, mely az akkumulátorok energiagazdálkodását segíti. Lassítás közben az energia az akkukban tárolódik, míg gyorsításkor behatárolja az akkuk működését – ezzel biztosítva hosszú élettartamot az akkuknak és fokozottabb gazdaságosságot az autónak. A váltás esedékesség-jelző pedig segíti a z i10 vezetőjét az optimális váltófokozat választásával.  

A bemutató során H.W. Park, a HMIL ügyvezetője a következőt nyilatkozta: „ Az i10 LPG változata megfelelő alternatívát nyújt a gazdaságos üzemeltetést kereső felhasználók számára. Az i10 Blue Drive bevezetésével a Hyundai szélesíti a márka környezetbarát kínálatát.”

Forrás: carblogindia.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei