A Hyundai munkások Indiában is elismerésre vágynak


Látva a Marutinál lezajlott sztrájkot – ahol a munkások kerekedtek felül a vezetésen, valószínűleg a Hyundai Motor India munkásai is hasonló lépésre szánhatják el magukat.

Nemrég ugyanis egy munkásokból álló tömörülés tartott rendezvényt az indiai Chennai közelében, amelyen 300-400 résztvevő jelent meg India második legnagyobb autógyárának dolgozói közül.

Az összejövetelen a Hyundai Motor India dolgozóit tömörítő – a dolgozók érdekeit már évek óta képviselő – szakszervezet is részt vett, amely már évek óta küzd azért, hogy a gyár dolgozóit megfelelően elismerje a vezetés. Nemrég a szakszervezet szerint már volt rá példa, hogy a dolgozók bojkottálták az étkezőhelyiségeket, így tiltakozva a növekvő terhelés ellen.

A.Soundararajan  szakszervezeti vezető szerint a dolgozók a törvényes képviseletért küzdenek, valamint azért a 20 munkásért, akiket korábban elbocsátottak. Amennyiben nem találnak kielégítő megoldást, a helyzet fokozódni fog és akár sztrájkra is készek.

A bérek újratárgyalása jövőre várható és a dolgozók szeretnék, ha érdekeiket megfelelően képviselnék. A vezetőség már elismerte az újonnan megalakult  „Hyundai Dolgozók Egyesült Szakszervezet”-ét és kijelentettre, hogy abban a dolgozók többsége jelen van.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei