Elantra kémfotók, kémvideó Indiából


Az elmúlt napokban számoltam be arról, hogy a Hyundai Indiában az elkövetkezendő 5 évben 15 új modellt tervez piacra dobni. Ezek közül az egyik az új Elantra lesz.

Az új Elantrát Delhiben már le is fényképezték, amint vastag álcával borítva egy parkolóban várakozik. Már korábban is szóltak arról pletykák, hogy az új Elantra gyártásba kerülhet Indiában is, így csupán idő kérdése volt, mikor jelennek meg a tesztautók India útjain. Mivel a kémfotók tanúsága szerint elkezdték a modell előszériájának tesztelését, így könnyen elképzelhető, hogy a bemutatóra a jövő év első felében sor is kerülhet.  


Akárcsak Európában, Indiában sem forgalmazták az Elantra előző generációját, mivel az nem egyezett meg a Hyundai indiai „kisautó-gyártó” imázsával. A „folyékony szobrászat” stílusirányzat azonban új életet lehelt a Hyundai filozófiájába. Az idén májusban bemutatott Verna Fluidic (Accent) sikeres bevezetésén felbuzdulva a Hyundai elhatározta az Elantra ismételt bevezetését.     


Az új Elantrát a gyártó 1,6 literes CVVT erőforrásával értékesíthetik, ám könnyen elképzelhető, hogy az Indiában gyártott változat megkaphatja a Hyundai dízelmotorjait is.  Az valószínű, hogy az indiai változat nem kapja meg az új, 1,6 literes benzines GDi közvetlen befecskendezéses technológiáját, ám a Verna Fludic változatban is kapható 1,6 literes, 128 lóerős CRDi erőforrásának erősebb, akár 140 lóerős változata is beköltözhet az Elantra motorházába.


Ezzel a lépéssel végre bővülhet az Elantra motorpalettája és amennyiben a Hyundai úgy dönt, hogy az ázsiai exportpiacok mellett Európába is szállít Indiából (ahogyan az i10 és egy ideig az i20 modell esetében tapasztalható), azzal jócskán megnövelné a modell kelendőségét a térségben.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei