Elégedettek az Accent vásárlók Kínában


A Hyundai márka Accent modellje első helyen végzett a kínai piacon végzett ügyfél-elégedettségi felmérésben.

Ez az első alkalom, hogy a hyundai valamelyik modellje első helyen végzett a kínai vásárlók rangsorában. A felmérést az amerikai J.D Power kutatóintézet helyi szervezete végezte.

A Kínában Verna néven forgalmazott modell 854 pontot szerzett a maximális 1000-ből a 2010. október és 2011. június közötti időszakban ilyen modellt vásárlók véleménye alapján. Az Accent a Yaris modellel együtt végzett az első helyen, és őket a kategória 20 más típusa követi.


Az Accent és a Yaris pontszáma jóval magasabb, mint a felmérés során átlagosan elért 806 pont. A Hyundai kisszedánja megelőzte a Honda Fit modellt, a Volkswagen Jettát, a Ford Fiestát, illetve a Suzuki SX4-et is.

A felmérés során az értékelés kitért a vásárlók véleményére a választott modell kinézetére, valamint a külső-belső formaterv, a gazdaságosság, rádió, szórakoztató és navigációs elektronika, motorteljesítmény, rakodóhelyek és vezetési élmény témakörére is.


A Hyundai szóvivője szerint a helyi piacra 2010. augusztusában érkezett Accent a kínai eladások egyik húzómodelljévé vált. A modellből bemutatását követően átlagosan havonta 10 ezer példányt értékesítenek, így idén októberre az összesített értékesítés meghaladta a 110 ezres darabszámot.

Emellett a J.D Power felméréséből az is kitűnik, hogy a Hyundai megítélése 17 helyet ugrott előre tavaly óta, az akkori huszadikról immár a harmadik helyre lépett előre. A Hyundai leányvállalata a KIA Motors megítélése szintén megerősödött, hiszen a tavalyi tízedik helyről a negyedik helyre lépett előre.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei