Négy méternél rövidebb terepjáró a Hyundaitól?


A Mahindra megmutatta a világnak és leginkább a többi autógyártónak, hogy egy jól felszerelt és főleg jól beárazott hobbiterepjárónak nagy potenciálja van Indiában. Egy nemrégiben felröppent hír szerint a Hyundai India ennek hatására szintén tervezi egy hasonló mini terepjáró bevezetését.

Indiában is megfigyelhető az a tendencia, hogy a vásárlók egyre inkább előnyben részesítik a hobbiterepjárókat, így azok piaci részesedése egyre nő, hiszen Indiában még mindig igen sok út nagyon rossz minőségű, ahol azonban a terepjárók magas építésüknél fogva jobban boldogulnak, mint a limuzinok, vagy kompakt járművek.  


A Hyundai mini terepese a pletykák szerint négy méternél is rövidebb lesz és a fejlesztése jelenleg még a tanulmányok szintjén áll. Várhatóan a 2012-es Indiai Auto Expo-n kerülhet kiállításra először a modell előfutára.

A Hyundai nem új szereplő Indiában a terepjárók között, hiszen az elmúlt évtized közepén forgalmazták egy ideig a Tucsont, ám a Hyundai ezt követően inkább a kisautók irányába mozdult el, és az eladások sem voltak olyan szinten, hogy folytassák a Tucson forgalmazását.  


Az új Hyundai terepjáró egyértelműen a Mahindra mini terepesével versenyez majd, amelyet az időközben Mahindra tulajdonba került koreai Ssangyong márkával közösen fejlesztettek ki.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei