Melyik autógyártó részvénye a legdrágább?


A márkák közötti verseny általánossá vált. A hitelminősítő intézetek rengeteg pénzt keresnek azzal, hogy ki a legjobb, míg azok, akik bekerülnek egy ilyen listába, büszkén hirdetik is ezt és próbálják még jobbá tenni helyzetüket.

A piacgazdaságokban nemcsak a profitelvárások számítanak, hanem a megbízhatóság is. A személyes értékelések nem mindig elegendőek a biztos és megfelelő döntések meghozatalához, így gyakran független szakemberek segítségére van szükség, amelyek különböző értékelséi módszerekkel próbálják megtalálni a legmegfelelőbbet.

Az Interbrand 1974-ben alakult és jelenleg a legnagyobb márka tanácsadó iroda, amely nemrég kiadott egy jelentést arról, melyek 2011. legdrágább autógyártói. Ezek az információk inkább a befektetők részére hordoznak jelentős információtartalmat.

Ebben az értékelésben a 8. helyen szerepel a Hyundai Motor Company, amely jelenleg a legnagyobb autógyártó Dél-Koreában. 1998-ban átvette a KIA Motors irányítását is, míg 2000-ben együttműködési megállapodást kötött a Daimler Chryslerrel. Ez az együttműködés évekig sikeresen működött.

A Hyundai a koreai Ulsan-ban található gyártóbázisa 5 egységből áll, amely a világ legnagyobb ilyen jellegű létesítménye.

Jelenleg a vállalat a Hyundai KIA Automotive Group tagja.

A vállalat részvényeinek értéke az elmúlt három évben egyenletes növekedést mutatnak. Habár már 35 dolláros szinten is kötöttek üzletet a cég részvényeire, mely után még 25 dollárra is esett az árfolyam. Ez a csökkenés az amerikai értékpapírpiac általános csökkenéséből következett. Az Interbrand szerint érdemes vásárolni a cég részvényeit, többek között az amerikai rendszert fenyegető kockázatok megszűnése miatt is.  

Az értékelés szerint a legdrágább autóipari részvények között a Hyundai a Nissan és a Porsche részvényeit előzte meg, míg a Hyundai-nál is drágább az Audi, Ford, Volkswagen, Honda, BMW, Mercedes részvények, míg a világ legdrágább autóipari részvényének az értékelsé szerint a Toyota részvényei minősülnek.  

Forrás: profi-forex.us

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei