A Hyundai a Tokió Motor Show-n


Igaz ugyan, hogy a Hyundai személyautókat nem forgalmaz a japán szigetországban, ám mégis jelen volt a Tokióban megrendezett autókiállításon, ugyanis bemutatta a Universe luxusbuszának legújabb generációját. A bemutatóra egy évvel azután került sor, hogy a Hyundai belépett volna a japán személyszállító járműpiacra.

A Universe buszban a Hyundai saját fejlesztésű POWERTEC motorja dolgozik, és legújabb kivitelében új első és hátsó légterelőket kapott.

„A vállalat „New Thinking, New Possibilities” filozófiájának eredményeként a megszületett jármű a japán felhasználók igényeinek maximális figyelembevételével született meg.” – mondta H.Y. Choi elnök-helyettes a preimeren. „Stratégiailag bővíteni és megerősíteni szeretnénk értékesítési és marketing hálózatunkat a legnagyobb vásárlói elégedettség elérése érdekében.”


A Universe busz belső terét is a japán igényeknek megfelelően alakították ki, amely maximális kényelmet és biztonságot nyújt amellett, hogy minden szigorú japán előírásnak megfelel. Az utasok egyénre szabott, kényelmes luxusülésekben foglalhatnak helyet, egyénileg vezérelhető LED világítással a fejük felett. A vezetőt egy multifunkciós műszeregység tájékoztatja, valamint alapfelszereltség az Easy Hill Start (EHS – visszagurulás-gátló) is.

A Dél-Koreában már novemberben bemutatott busz rengeteg elismerést aratott luxuskivitelű külseje és utasbarát kényelme miatt.

A Hyundai Motor november végén aláírt egy megállapodást, mely szerint 340 Universe busz szállítja majd a az oroszországi Kazan városában megrendezésre kerülő 2013-as Univerziádé résztvevői és tisztviselői számára. Az Univerziádé tulajdonképpen egy egyetemi olimpia, amely minden második évben kerül megrendezésre. 140 ország több, mint 14 ezer sportolója vesz részt a 2013. júliusában megrendezésre kerülő eseményen, amely az eddigi legnagyobb ilyen jellegű lesz.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei