A Hyundai HCD-14 az Év Tanulmányautója


A Hyundai Detroitban bemutatott HCD-14 luxustanulmányát a 2013-as év tanulmányautójának és az év legjelentősebb tanulmányának választották.

A 12. alkalommal megrendezett Észak-Amerikai Év Tanulmányautója szavazásán elsősorban azokat az autókat díjazák, amelyek leginkább kifejezik az autóipar jövőjének formavilágát. A megtisztelő díjat idén a Hyundai Detroitban bemutatott HCD-14 tanulmánya kapta meg, amely a Hyundai jövőbeli prémiumautóinak formai megoldásait volt hivatott előrevetíteni. Ez már a második alkalom, hogy a Hyundai kapta meg a díjat, hiszen 2008-ban a Genesis Coupe modell az Év Szériaközeli Tanulmányautója címét kapta meg.  

„A Hyundai HCD-14 tanulmánya bemutatja a jövő prémiummodelljeinek formavilágát, amelyet 3D gesztusalapú vezérlőelemekkel is felszereltek. A hátsó felfogatású ajtópanelek és az autó kupészerű vonalvezetése fantasztikus hatást kelt.” – mondta Bob Kroupa, az Autóipari Írók Csoportjának vezetője.


A „Tanulmányautó” kategória azokat a modelleket díjazza, melyek személyszállításra készültek. A HCD-14 olyan konkurenseket utasított maga mögé, mint a Honda EV-STER vagy a Toyota Corolla Furia. A Hyundai koncepcióját annak egyedi megjelenése és fejlett technikája miatt díjazták, amelyek a Hyundai prémium autóinak jövőbeli technológiáját vetítik előre és olyan egyedi kiegészítőket tartalmaz, mint a szemmozgás-követés, emberi gesztusok felismerése, amelyekkel kezelhető többek között a navigáció, információs rendszer, vagy éppen a telefon.  

„A Hyundai kaliforniai formatervező központjában már sok érdekes tanulmány született, amelyek közül a HCD-14 az egyik legjobb.” – mondta Chris Poole, a Consumer Guide Auto szerkesztője. „A tiszta kupéforma elegáns megjelenést és hangulatot áraszt, a hűtőrács pedig emlékeztet a korai évek Ferrari modelljeire. A belső tér vad, de remek megoldás a középkonzol hiánya, amelyek a Hyundai új, felhasználóbarát kezelőszerveit hozzák előtérbe. Kiíváncsi vagyok, a következő generációs Genesis szériamodelljében ezek közül mik lesznek benne.” – tette hozzá.


Több mint két tucat zsűritag vett részt a kiválasztási folyamatban, ahol 23 Észak-Amerikában, Los Angelesben, Detroitban, Chicagóban, Torontoban és New Yorkban bemutatott tanulmány közül kellett választani.

„Nagyon izgalmas látni a HCD-14 Genesis Concept többségében pozitív reakcióit és visszajelzéseit.” – mondja Chris Chapman, a Hyundai észak-amerikai dizájnközpontjának vezető tervezője. „A HCD-14 Genesis bepillantást enged a Hyundai jövőjébe és bemutatja a technológia és vezetési élmény iránti elkötelezettségünket. Ez a díj jelzi tervezési intuícióink értékét, amellyel a márka prémium modelljeinek stílusát és technológiai szintjét a következő szinte emeljük.”

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei