Peter Schreyer soha nem bánta meg döntéseit


Peter Schreyer szerint a Hyundai elnökének volt egy elképzelése, hogyan emelkedhetnek fel a koreai autógyártók. A Kia és a Hyundai márkák fő tervezője Mong-koo Chungot az iparágat meghatározó, jövőbelátó cégvezetőkhöz hasonlította.

Peter Schreyer erről a 3sat Mediathek német csatornának adott interjújában beszélt, ahol elmondta, soha nem bánta meg azt a döntést, hogy csatlakozott a Hyundai Motor Grouphoz és a Kia Motorshoz. A formatervező helyette hálás a koreai autógyártónak azért, mert felismerték tehetségét és lehetőséget adtak számára további értékek teremtésére. Az immár 60 éves dizájner elmondta, jelenleg az a célja, hogy olyan formákat alakítson ki a Hyundai és Kia jövőbeli modelljeinek, amelyek minden mástól eltérnek. „A múltban semmilyen jellegzetes, feltűnő vonása nem volt a két márkának.” – mondja.

A filmben bemutatták, hogyan alakította át Schreyer a Kiát azután, hogy 2007-ben a márkához érkezett, amelynek során kialakította a Koreában igen sikeres „K” sorozatot. A tervező mostani szemlélete szerint a Kia inkább hópehelyhez, míg a Hyundai vízhez hasonlítható. „A Kia olyan, mint egy alkotóelem, míg a Hyundai folyik.” – mondja. Schreyer hozzátette, a legtöbb időt Szöulban próbálja tölteni.

A formatervező elmondta, minél több emberrel akar találkozni a Hyundai és Kia márkánál dolgozók közül azért, mert a szigorú hierarchia miatt a fiatal munkatársaknak kevés esélyük van elérni az idősebb, tapasztaltabb kollégákat, hacsak azok nem közvetlen felettesük. Ezért egy pohár bor melletti beszélgetés alkalmával próbálja őket megismerni.

Hozzátette, szerinte a világ immár készen áll a Hyundaira mondván, a Volkswagen és a többi prémiumgyártók váltak mára az igazi versenytársakká. Végül beszélt arról a hatalmas és gyors fejlődésről, amelyen Dél-Korea keresztülment az elmúlt időszakban, amelynek utóbbi hét évének ő is a szemtanúja lehetett.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei