Különlegesen tiszták a Hyundai motorjai


A Hyundai környezettudatosság iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy nyolc típusának 21 modellje 120 grammnál kevesebb széndioxidot bocsát a légtérbe kilométerenként.

A vezetési élmény nem mindig megy a takarékosság rovására, hiszen a Hyundai típusválasztékának nagy része takarékos, mégis dinamikusan vezethető modellekből áll. A kiskategóriában az i10 (1,1 és 1,2 literes motorokkal), az i20 (1,2 és 1,1 CRDi motorokkal), az ix20 kompakt egyterű (1,4 CRDi és 1,4 CRDi blue), a hazánkban ötajtósként és kombiként kapható i30 kompakt (1,4 CRDi, 1,6 CRDi), valamint a limuzin és kombi karosszériával elérhető i40 (1,7 CRDi blue) mind teljesíti a 120 gramm/kilométeres limitet, amit Németországban ráadásul a gépjárműadó mértékében is figyelembe vesznek.  

A takarékos Hyundai modellek élén a nemrég bemutatott i20 1,1 CRDi blue változat áll, amelynek 3,2 liter/100 km-es fogyasztása 84 g/km széndioxid kibocsátásának felel meg. Ezzel az értékével az autó Németország leginkább környezetbarát dízelautója címet érdemelte ki, hiszen már most teljesíti az Európai Unió 2020-ra tervezett 95 g/km-es határértékét.

A német szakújságírók is felfedezték a Hyundai takarékos modelljeit, hiszen azok valóságos körülmények között is képesek bizonyítani képességeiket. Az Auto Bild egyik legfrissebb kiadásában a Hyundai i30 1,6 a maga 6,3 literes tesztfogyasztásával csupán 0,6 literrel maradt el a hivatalosan megadott értékektől.   

Az Auto Zeitung „Takarékossági Útmutató”-jában mindjárt hat Hyundai modell került be az 50 legtakarékosabb modell közé. Ezek közül a Hyundai i20 blue 1,1 CRDi 4,2 literes fogyasztásával Németország legtakarékosabb dízelmodelljeként második helyen végzett egy Plug-In hibrid mögött.  

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei