Megduplázza törökországi exportját a Hyundai


Az új i10 gyártásba kerülésével a Hyundai exportbevétele több, mint másfél milliárd dollárra emelkedhet a jövőben.

A szeptemberben érkező új Hyundai i10 gyártásának beindulásával a dél-koreai autógyártó szándéka szerint exportbevétele a jelenlegi 1,2 milliárd líráról 3 milliárd lírára, azaz mintegy 1,54 milliárd dollárra növekedhet. A Törökország északnyugati részén fekvő Izmitben működő Hyundai Assan autógyárban az új modell mellett tovább folytatják az i20 Troy gyártását is, amellyel együtt az üzem a Hyundai európai kisautóbázisává fejlődött. Az 1997-ben a török Kibar Group vállalatcsoporttal közösen megalapított összeszerelő üzem jelenlegi kapacitása 120 ezer autó évente.

„Az új i10 modell bevezetése 1,1 millió török lírás, azaz nagyjából 570 millió dolláros befektetést igényelt a gyártósoron, valamint az alkatrészeket előállító üzemeinkben.” – mondta Umit Karaaslan, a Hyundai Assan ügyvezetője. A vezető a nemsokára bemutatkozó új kisautóról rendezett sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy az új i10 400 új munkahelyet teremtett a gyárban és az exportbevétel az új autónak köszönhetően várhatóan a duplájára emelkedhet. „Az üzem hamarosan évente 200 ezer autót fog gyártani. Ezekből jövőre mintegy 160 ezer, míg 2015-ben 180 ezer darab kerül exportálásra, amelynek eredményeként az éves exportbevétel a jelenlegi több mint kétszeresére, 3 milliárd lírára emelkedik majd.” – mondta a Hyundai Assan vezetője.   


A Fordhoz, Toyotához, Hondához és Renault-hoz hasonlóan a Hyundai is fantáziát látott Törökország kulcsfontosságú elhelyezkedésében, valamint annak minőségi munkaerejében, amelynek révén az i10 modellel még nagyobb szelet kíván hasítani az európai kisautópiacból. Törökország kormányzata számára pedig kiemelt fontosságúak az autóipari befektetések, amelyeket támogatási rendszerükkel nagymértékben támogatnak is.

Forrás: balkans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei