Gyerekek tesztelték a Hyundai i30 tartósságát


A Buckinghamshire városában található Holmer Green óvoda és általános iskola diákjai a nyári szünetben „Új Generációs Tesztelők”-ké váltak a Hyundai nagyszabású rendezvényén, amelynek során az i30 kombi masszívságát, tartósságát ellenőrizték.

A Hyundai felismerte, hogy a kisgyerekek tudják a legőszintébben kifejezni magukat, ezért a márka képviselői legújabb próbájukhoz visszatértek az iskolába. Itt egy 4 és 10 év közötti életkorú, 25 fős csapatot állítottak fel, akik feladatul kapták, hogy különböző minőségi teszteknek vessék alá a kiállított Új Generációs Hyundai i30 kombit azért, hogy meggyőződjenek arról, az autó valóban képes kiállni a mindennapok apró kihívásait.


Ez már a második ilyen jellegű minőségi próba, hiszen tavaly hasonló teszten ment keresztül a Hyundai i30 ötajtós változata a Knowsley szafari parkban. Ezen felbuzdulva sok szülő kereste meg a Hyundait azzal, hogy az ő „kis majmai” még keményebbek, mint a park 40 páviánja, így a koreai márka képviselői úgy döntöttek, kipróbálják ezt is.

A családok, gyerekes szülők számára tervezett Hyundai i30-ban különlegesen erős anyagok, könnyen takarítható műanyagok és kiváló minőségű acél kerültek beépítésre. 


A Hyundai az autót leparkolta az iskola játszóterén, majd az angol családok átlagos gyermekszámánál nyolcszor több kisgyereket engedett rá az i30-ra. Hat órával később a kombit lemosták és az autó tisztán és láthatóan sértetlenül hagyhatta el a játszóteret. 


A gyerekek ugyanazokat a rosszaságokat követték el az autóval, amivel egy átlagos szülőnek is szembe kell néznie a hétköznapi életben: ugráltak és pattogtak fel-le az üléseken (többször sáros gumicsizmában), tekergették a gombokat, nyitogatták a tároló rekeszeket, fel-le húzogatták az ablakokat, kiszórták a chipset, banánt dörzsöltek, narancslét öntöttek az ülésszövetbe. Az autó felszereléseit is behatóan vizsgálták meg a gyerekek, a gyerekek örömmel bohóckodtak a tolatókamera optikájába, valamint többször felhívták szüleiket a bluetooth rendszeren keresztül. 


A belső mellett a külső sem úszhatta meg az erőltetett tesztelést: apró mágneseket dobáltak az autóra és sárral kenték be az egyes karosszériaelemeket. A gyerekek a motorháztető és az ajtók püfölésével győződtek meg arról, hogy valóban acélból készült az autó. Szerencsére a vastag festékréteg mindezen próbáknak ellenállt, így nagyobb karcolás nem keletkezett rajta. De azért a teszt alapvető tanulságait továbbítja a Hyundai kutatás-fejlesztési részlegéhez. 


„A Hyundainál úgy hisszük, hogy az „Új Gondolkodás” alapján új megközelítésből kell vizsgálnunk a minőségi tesztelés folyamatát.” – mondta Mark Baxter, a Hyundai Motor UK terméktervezési vezetője. „A gyerekek közismerten keményen bánnak az autókkal, a mai világban pedig a családoknak szüksége van olyan autóra, amely ellenáll az ujjlenyomatoknak, a véletlenül kiömlő folyadékoknak. Meg akartunk győződni arról, hogy az i30 kombi valóban megfelelő és tartós családi autó – úgy gondoltuk, ha kibírja 25 gyerek nyaggatását, akkor biztosak lehetünk abban, hogy tökéletesen megfelel a családok számára.”


„Meg kell valljam, nagyon ideges voltam a teszt miatt. Nekem is van gyerekem, így pontosan tudom, milyen rendetlenek tudnak lenni. Ezzel együtt bízom a Hyundai minőségében. Ahogyan sejtettem, a gyerekek alaposan megvizsgálták a Hyundai i30 kombit és rendkívül fontos visszajelzéseket adtak. A tény, hogy az i30 csupán néhány karcolással megúszta a tesztet, remekül példázza a Hyundai gyártási minőségét.”


A Hyundai a segítségért cserébe új eszközök vásárlásával segíti az óvoda és iskola diákjait.


Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei