Továbbra is népszerű a Hyundai Solaris


A nemrég közzétett féléves eladási adatok alapján a Hyundai Accent helyi változata a második legnépszerűbb autótípus Oroszországban.

A helyi piacon Hyundai Solaris néven forgalmazott modellből a moszkvai székhelyű AEB szövetség adatai alapján összesen 57 009 darabot vásároltak az oroszok idén január és június vége között. Ez annak ellenére elegendő volt a második hely megszerzéséhez, hogy az értékesítés 2 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest.

A Solaris mögött harmadik helyen végzett az azonos gyárban készülő Kia Rio típus, amelyből a tavalyihoz képest 5 százalékkal több, összesen 44 236 darab fogyott Oroszországban.

Első helyen természetesen AvtoVAZ, Oroszország legnagyobb autógyártója végzett, összesen 84 241 darab Lada Granta értékesítésével, amelyből 87 százalékkal többet vásároltak idén, mint tavaly ilyenkor.  



A Hyundai az idei év első felében összesen 89 466 autót adott el, amely nagyságrendileg azonos a tavalyi 89 243 darabos eladásával. A Kia eközben 4 százalékkal több, összesen 94 870 autót helyezett forgalomba ebben az időszakban. Ezzel az eredményével az orosz piacon 1,1 százalékot javítva immár a piac 13, 8 százalékát birtokolja a két koreai márka.

Az AEB szövetség adataiból kitűnik, hogy a külföldi autógyártók összesen több, mint 1,33 millió darab új autót értékesítettek az év első hat hónapjában az orosz piacon, amely 6 százalékkal múlja alul a tavalyi adatot.

Jorg Schreibe,r az AEB elnöke szerint egyértelmű volt, hogy az orosz autópiac nincs a legjobb formájában idén. Szerinte egyelőre bizonytalan, hogy ez a helyzet javulni fog-e vagy sem, ám reményei szerint a kormányzat által nemrég bejelentett, autóvásárlásokat támogató finanszírozási rendszer elősegítheti a piac fejlődését.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei