Bemutatkozik a Hyundai cseh autógyára - Présüzem


Ebben a cikksorozatban bemutatjuk Európa egyik legmodernebb autógyárának, a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemének egyes részegységeit.

A leírt információkat kiegészítik az egyes üzemegységek vezetőinek észrevételei amelyek alapján teljes képet kaphatunk az üzemben folyó termelési folyamatokról. Kezdjük a présüzemmel.


Az egész gyártási folyamat a présüzemben indul. A hatalmas, 0,7 milliméter vékony galvanizált acéltekercseket az üzem két legnagyobb monstruma dolgozza fel, a két présgép egyike meghatározott méretűre szeli az acéllemezeket, míg a másik 17 féle karosszériaelemmé alakítja azokat több mint 5400 tonnás nyomással.  

A karosszériaelemeket ezután ellenőrzik és elrendezik addig, amíg nem kerülnek át a hegesztőüzembe. Az elemek közül minden huszadikat szemrevételezéssel és manuálisan is ellenőriznek a képzett és tapasztalt munkások a további folyamatokban bekövetkező esetleges hibák kiszűrésére.


„A présüzemben összesen 84 munkás dolgozik három műszakos ütemben. Naponta kb. 250-300 tonna acéltekercs kerül feldolgozásra az üzemben. A présgépek elméleti élettartama meghaladja az egymillió nyomást. A termelés tervezése általában függ az aktuálisan felhasznált karosszériaelemek számtól, amely alapján legalább egy műszaknyi időtávra raktározzuk előre a kész elemeket.” – mondta Vratislav Labuda, a présüzem vezetője.    

Az üzem raktárkapacitása több, mint 1 700 raklap és ezenkívül 6 500 darab oldalelem kerül a présüzem oldalában elhelyezett automatikus függesztett raktárrendszerbe.

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei