Ausztráliában is kapható a Hyundai i30 háromajtós változata


Mostantól már Ausztráliában is elérhető a díjnyertes Hyundai i30 háromajtós változata, amely 5 csillagos eredményt ért el az ausztrál törésteszteken.

A Hyundai az eddig ötajtós és kombikarosszériával kínált második generációs i30 modellpalettához újabb tagot adott Ausztráliában, mostantól ugyanis immár háromajtós karosszériával is megvásárolható az i30. A háromajtós kupé indulóára 19 990 ausztrál dollár, ami kb. 4,1 millió Ft-nak felel meg.  


Az i30 „Special Edition” néven forgalomba kerülő új kupé ugyanazt az európai stílusú formai irányzatot követi, mint az eddigi i30 változatok. A Németországban tervezett új modell egyedi megjelenéséhez a háromajtós kivitel erősen emelkedő oldalvonala, hosszabb oldalajtói és ezzel együtt eltérő formájú oldalüvegei, míg elöl a hűtőmaszk fekete betétet kapott, amelyeket oldalt a 16 collos alufelnik is kihangsúlyoznak. Érdekes azonban, hogy az Ausztráliában piacra dobott változat ugyanazokkal a ködlámpákkal és "L" alakú LED nappali menetfény csíkokkal rendelkezik, mint az ötajtós és kombi változatok, ellentétben az Európában kapható háromajtós egyedi ködlámpafészkével. 

Az i30 „Special Edition” változatot egy 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses GDI motorral szállítják, amely 135 lóerős teljesítményre és 163 Nm maximális nyomatékra képes. Az autóhoz hatfokozatú manuális és szintén hatfokozatú automata is rendelhető.


Az ötcsillagos törésteszt elérése érdekében az i30 „Special Edition” biztonsági felszereltségéhez hozzátartozik a járműstabilitás-menedzsment rendszer (VSM) menetstabilizálóval, kipörgésgátlóval és természetesen blokkolásgátlóval, de alapfelszerelés a vészfékrásegítő is. a passzív biztonságról hét légzsák, visszagurulás-gátló gondoskodik.

A kényelmi felszereltség is bőséges, hiszen hátsó parkolóradar, sebességkorlátozóval ellátott tempomat, fedélzeti számítógép, távirányítós központi ajtózár, elektromos ablakemelők alapáron jár. Emellett az ellátmány része egy 5 collos érintőképernyős és 6 hangszórós audiórendszer bluetooth kihangosítóval és kormányvezérléssel.

Forrás: newsmaker.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei