A Hyundai i30 vezeti az eladási listát Ausztráliában


Ausztráliában a Hyundai i30 modellből többet értékesítettek idén júniusban, mint a Toyota Corolla vagy a Mazda3 modellekből.

A Hyundai nagyon ráerősített az idei félév végére, amelynek eredményeként először fordult elő, hogy az i30/Elantra modellből vásárolták a legtöbbet, megelőzve ezzel a Toyota Corolla és Mazda3 eladási eredményeit. A Hyundai győzelme azonban statisztikai jellegű, hiszen a kompakt és a szedán modellek ugyan eltérő néven futnak, eladási adataik mégis összeadódnak a kategóriában, mivel a Toyota és a Mazda is kínál azonos kategóriában ötajtós és négyajtós változatot is modelljeikből.

A Hyundainak 15 év után sikerült most ismét megismételnie győzelmét: 1998. júniusában az olcsó Hyundai Excel modell rövid ideig megelőzte a Holden Commodore eladásait Ausztráliában.  

Az ausztrál piacon legtöbbet, 4 931 darabot a Toyota Hilux kisteherautóból értékesítették, amelyet 4 599 darabos eladásával a Hyundai i30/Elantra követ, míg Toyota Corollából 4 197, Mazda3-ból pedig 3 672 darab kelt el. A remek hajrának köszönhetően az eddig eltelt hat hónap eredményei alapján a Toyota Corolla, a Mazda3 és a Toyota Hilux után a negyedik helyre zárkózott fel a Hyundai i30/Elantra 14 735 darabos eladásával.

A márkák összteljesítményét figyelembe véve a Hyundai szintén a negyedik a Toyota, a Mazda és Holden után, ám a verseny szoros, hiszen két rekordszintű eladásokat eredményező hónapot követően június hónapban a koreai márka már megelőzte a Fordot, a Mazdát és a Nissant is.  

Az ausztrál újautó-eladások júniusban rekordszintűre emelkedtek: a tavaly júniusi 112 566 darabról idén majdnem 120 ezer autót szállítottak ki az autógyártók.

Forrás: news.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei