Megérkeztek az első üzemanyagcellás Hyundai modellek Angliába


A Londoni Hidrogénhálózat Fejlesztése (Hydrogen Network Expansion – LHNE) program integrált részeként hamarosan öt darab Hyundai ix35 Fuel Cell modell fut majd London útjain.

A program beszállítójaként a Hyundai Motor meglévő tapasztalatával és szakértelmével csatlakozik a már több nagyvállalatot is tartalmazó konzorciumhoz a hidrogén infrastruktúra fejlesztése és működtetése érdekében, amelynek első eredményeként megalakulhat aAngila első hidrogénkút-hálózata Londonban és Kelet-Angliában.


Az üzemanyagcellás járművek a főváros kulcsfontosságú közigazgatási intézményei és magánflották részére lízingelik majd, amelyek azon ezer darabos flotta részei, amelyet a Hyundai bejelentése szerint 2015-ig kíván forgalomba állítani és amelyek ugyanazon dél-koreai szerelőszalagról gördülnek le, mint a hagyományos motorokkal szerelt Tucson modellek.


Ezen ezer jármű túlnyomó többsége Európába érkezik, ahol az Európai Bizottság több olyan programot kezdeményezett, amelyek célja a hidrogén, mint „zöld” üzemanyag népszerűsítése. Ezen programokhoz kapcsolódva tökéletes az időzítés a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás járművek értékesítésére, amelyek újabb lendületet adhatnak a projekteknek.  


Első olyan autógyártóként, amely valóban használható üzemanyagcellás autókat képes előállítani, a Hyundai nemcsak elindította Európa Hidrogén Térképének beindulását, de előmozdítja London azon törekvését is, amelynek értelmében a város hamarosan a világ egyik fő hidrogén fővárosává váljék.  

A kulcsfontosságú partnereknek köszönhetően a hidrogén mára valóban realitássá változott. Két hidrogén töltőállomás már jelenleg is működik Londonban – egyikük elérhető a lakosság részére is – míg a harmadik a LHNE projekt keretein belül valósul meg hamarosan. További hármat 2015-ig adnak át, amely időpontban már tízszer annyi, tehát legalább 50 hidrogén-meghajtású jármű – autó, busz, robogó – rója majd London útjait.  

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei