Bouffier is csatlakozik a Hyundai Motorsport 2013-as tesztprogramjához


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a francia sztár-ralis Bryan Bouffier is csatlakozik 2013-as tesztprogramjához, mint tesztpilóta. A hírt alig egy héttel azt követően jelentették be, hogy megerősítették: az idei évben a finn Juho Hänninen a Hyundai Motorsport színeiben segíti az i20 WRC fejlesztési programját.

Bryan Bouffier-t, miután háromszor megnyerte a lengyel rali bajnokságot, 2010-ben francia ralibajnokká koronázták. Bouffier emellett megnyerte a legendás Monte Carlo ralit, az Interkontinentális rali bajnokságot (IRC), 2011-ben pedig uralta a hírneves európai rali-bajnokságot, a Tour de Corsét, amelyen a közelmúltban ismét sikert aratott. Tesztpilótaként szerzett tapasztalata és elemzői szakértelme nélkülözhetetlen lesz ahhoz, hogy a csapat tovább léphessen az i20 WRC fejlesztése során.


Míg Juho Hänninen először idén májusban vezethette az i20 WRC-t, Bryan Bouffier a mai napon kezdte az ismerkedést az autóval. A két tapasztalt versenyző lesz a Hyundai Motorsport elsődleges tesztpilótája a 2013-as évadban; munkájukat számos további pilóta segíti majd az év során. A Hyundai Motorsport célja, hogy a két pilóta eltérő, és igen sokszínű ralis tapasztalatát ötvözve a lehető legteljesebb mértékben felkészíthessék az i20 WRC modellt a rá váró kihívásokra.

„Örömömre szolgál, hogy Bryan is velünk van. Versenyzési stílusa rendkívül professzionális, és nem csupán megbízható teljesítményt nyújt, mint versenyző, de tapasztalatairól részletes, műszaki jellegű visszajelzést is képes adni, ami mind elengedhetetlen egy igazán jó tesztpilótánál. Juho WRC-futamokon szerzett tapasztalatával és terepviszonyoktól független gyorsaságával együtt kifejezetten erős, maradéktalanul felkészült csapattal tudjuk folytatni a tesztprogramot” – hangsúlyozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.


Bryan Bouffier a következőket nyilatkozta: „Nagy örömmel csatlakozom a Hyundai Motorsport tesztprogramjához és csapatához az idei évre. Rengeteg munka vár még ránk, ám felállt a csapat, a rendelkezésre álló feltételek lenyűgözőek, így megfelelő alapokra építkezhetünk. Rendkívül izgalmas a program, biztos vagyok benne, hogy az idei nyár nagyon mozgalmasan és remélhetőleg rendkívül gyümölcsözően telik majd.”

Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei