Svédországban átadták a Hyundai első üzemanyagcellás autóit


Az Európai Unió által létrehozott fenntartható közlekedéssel kapcsolatos „Next Move” projekt keretein belül a Hyundai üzemanyagcellás ix35 modellt adott a svédországi Skåne régiójának.

A két autót a Hyundai svédországi képviseletének ügyvezetője, Thomas Holm adta át Malmőben Monika Ekstromnak, a régiótanács eszközkezelő bizottságának elnökének, valamint Pontus Lindbergnek, aki Skåne régiójának fejlesztési bizottságának elnökeként vett részt az eseményen.

„Már régóta foglalkozunk a fenntartható közlekedés témakörével és annak környezetre gyakorolt kedvező hatásaival.” – mondta Pontus Lindberg. „Továbbra is sokat dolgozunk azon, hogy megteremtsük a megfelelő infrastruktúrát. A tömegközlekedésben részt vevő ezer buszból mintegy 800 biogázzal üzemel, az üzemanyagcellás technológia pedig egyértelműen egy új típusú alternatívát jelenthet.”  

„Skåne régiója Svédország ötödik legnagyobb foglalkoztatójaként kötelességünknek érezzük úttörő szerepet vállalni.” – mondja Monika Ekstrom. „Jelenleg a „tiszta” járműállományunk fejlesztése tekintetében az alternatív üzemanyagok vegyes felhasználásában hiszünk. A hidrogén a biogáz kiegészítéseként tökéletesen megfelelne a tömegközlekedési eszközök részére, ráadásul célunk a hidrogént szél- és vízerőművek felhasználásával előállítani.”

„Nagy öröm számunkra, hogy ezek a járművek Skåne régiójába kerülnek.” – mondta Thomas Holm, a Hyundai ügyvezetője. „A Hyundai a világon elsőként gyártja sorozatban az üzemanyagcellás járművét, amelyből 2015-ig ezer darabot kíván gyártani.”

Forrás: mynewsdesk.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei