A Közel-Keletre is megérkezett a Hyundai hibridtechnológiája


A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy mostantól a Közel-Keleten is bevezeti a Sonata Hybrid modelljét.

A Hyundainak ez az első olyan hibrid járműve, amelyet forgalomba hoz a régióban, ahol a Hyundai népszerűsége soha eddig nem látott szintre emelkedett, 2013. első negyedévében 5,9 százalékos növekedést produkált a koreai márka.

Elsőként Jordániában lesz elérhető a Sonata Hybrid, amelyről Tom Lee, a Hyundai regionális központjának vezetője elmondta: „Az új Sonata Hybrid közel-keleti bevezetése nagy mérföldkő a márka életében. A környezetünkre gyakorolt káros hatások csökkentése egyre több figyelmet kap a régiónkban, így a Hyundai örömmel elégíti ki az ebben az irányban mutatkozó egyre nagyobb keresletet.”

A Közel-Keleten elsőként bevezetendő 2013-as Hyundai Sonata Hybrid a márka Blue Drive technológiájának köszönhetően egy fejlett hibridrendszerrel rendelkezik, amely egy 199 lóerős, 2,4 literes benzinmotorból, valamint egy 30kW teljesítményű elektromotorból áll össze. A lítium-polimer akkukban tárolt elektromos energiának köszönhetően az autó akár 120 km/h sebességig képes csupán elektromos meghajtással mozogni, így üzemanyag-fogyasztása akár 6,2 liter/100 km is lehet.

Az új Hyundai Sonata Hybrid már külső megjelenésében is eltér hagyományos benzinmotorral felszerelt társaitól mélyebbre húzott légterelőivel, eltérő kiképzésű első-hátsó lámpáival, valamint átalakított keréktárcsáival. A módosításoknak köszönhetően csökkent a modellre ható légellenállás, amelynek révén kevesebb energia szükséges az autó mozgatásához.
  

A Hyundai környezetbarát modelljének belső kialakítása ugyanolyan kényelmet biztosít utasainak, mint a hagyományos modellekben, így széria a tempomat, Bluetooth telefon kihangosító, amit egy hibrid működési ábrát is felvonultató 4,2 collos központi kijelző is kiegészít. A versenyképes ár mellé kínált 7 éves garanciával a Sonata Hybrid igen népszerűvé válhat a Közel-Keleten.  

Forrás: ameinfo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei