Rekordszinten a Hyundai cseh piaci részesedése


A Hyundai júniusban 1 614 autót szállított ki ügyfelei részére, amellyel piaci részesedése rekordszintre, 11,1 százalékra emelkedett.

A helyi Skoda márka után a Hyundai immár stabilan a második legnagyobb személygépkocsi-értékesítő a cseh autópiacon, ahol az a három Hyundai típus a legnépszerűbb, amelyet a Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalat helyben, a nosovicei Hyundai gyárban állít elő. A C kategóriában a Hyundai i30 uralkodik, amelyből nemcsak júniusban, de a teljes első félévben a legtöbb fogyott. Júniusban 643 cseh vásárló döntött az i30 mellett, így piaci részesedése 23,8 százalékra emelkedett.      


Ugyanilyen népszerű az ix20 kisegyterű is, amelyből júniusban 292 darab fogyott, 27 százalékos piaci részesedésével ez a modell is vezeti szegmensét. Emellett jól teljesít a Hyundai ix35 hobbiterepjáró is, amely 242 darabos júniusi eladásával a piac 19,7 százalékát birtokolja.

A középkategóriában az i40 első hat hónap eredményei alapján a harmadik legkelendőbb jármű lett. A Hyundai középkategóriás modelljéből január elejétől június végéig a tavalyihoz képest 64,7 százalékkal többet, 448 darabot értékesítettek, így piaci részesedése 7,3 százalékra emelkedett.    

Forrás: denik.cz

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei