Juho Hänninen a Hyundai WRC tesztpilótája


A Hyundai Motorsport a hetekig tartó találgatásokat lezárandó bejelentette, hogy a finn Juho Hänninen vezette a Hyundai i20 WRC-t a májusi tesztelés során.

A Hyundai Motorsport idén év eleje óta gyakorlatilag a semmiből hozta létre új szervezetét, amelyhez  a szervezet minden szintjén specializálódott szakembereket toborzott össze a németországi Alzenauban található, kifejezetten erre a célra épített bázison.


A tesztpilóták a fejlesztési folyamatok szerves részét képzik, hiszen olyan képességekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyek segítségével a csapat képes ilyen rövid idő alatt versenyképes raliautót kifejleszteni. Hat hónappal a 2014. januárjában esedékes Monte Carlo Rally előtt a Hyundai Motorsport intenzív tesztprogramot hajt végre azért, hogy az i20 WRC a lehető legkülönfélébb terepen és körülmények között végrehajtott tesztek eredményeinek értékelése alapján fejlessze a versenyautóját.

Hänninen 2010-ben megnyerte az Interkontinentális Rally Világbajnokságot, majd ezt követően 2011-ben és 2012-ben megszerezte a FIA Super 2000 WRC és a FIA Európai WRC bajnoki címét, így értékes tagja lehet a csapat 2014-es WRC versenysorozatára való felkészülésében. A Hyundai hamarosan bejelenti a második tesztpilótát is, míg a 2014-es versenyzők nevét az év végén hozzák nyilvánosságra.


 „Nagy örömmel fogadtuk Juhot a 2013-as tesztprogramban.” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Biztos vagyok benne, hogy tapasztalata és háttere hozzájárul a projektünkhöz és máris örülök az eddigi munka eredményeinek. Idén úgy döntöttünk, hogy különböző képességekkel és készségekkel rendelkező pilótákkal dolgozunk együtt, amelyek eredményei remek visszajelzéseket adnak a következő szezonra.”  

„Nagyon örülök annak, hogy idén én is részt vehetek a Hyundai Motorsport tesztprogramjában.” – mondta Juho Hänninen. Ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy egy gyártóval szorosan együttműködve hozzájárulhassak a hatalmas kihíváshoz.” – tette hozzá Hänninen.


„Az i20 WRC-vel végzett első tesztelés eléggé pozitív volt számomra: le vagyok nyűgözve a csapat ilyen szoros időtávon belüli eddigi munkájától. Jól érzem magam minden csapattaggal és nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk tovább a következő hat hónap folyamán.” – mondta még az új tesztpilóta.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei