Ausztráliában is bevezetik a Genesis új generációját



A Hyundai egyik illetékese bejelentette, hogy a márka Genesis luxuslimuzinjának következő nemzedékét Ausztráliában is értékesíteni fogják.

A Hyundai nemcsak Európában, de Ausztráliában is vetélytársat kíván állítani az elsősorban a német márkák által uralt luxusautók kategóriájában, amelynek értelmében a jövőre érkező Genesis luxusautót bevezetik az ausztrál piacon is. Erről Edward Lee, a Hyundai nemzetközi ügyekért felelős vezetője beszélt egy interjúban: „Természetesen jövőre bevezetjük az új Genesist.” – mondta arra a kérdésre, hogy Ausztráliában is kapható lesz-e az új modell.   

A bejelentés váratlanul érte az ausztrál vezetőket, akik hónapokig vitáztak a kérdésben. A korábban a Hyundai Australiát vezető Lee azt is megszellőztette, hogy a második generációs Genesis még az év vége előtt bemutatkozhat, talán már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon, de sokkal valószínűbb, hogy inkább a gyengélkedő hazai piacon hozzák előrébb a bevezetést.


Az új modell felszereltsége és ára egyelőre természetesen még nem ismert, ám John Elsworth, a Hyundai Australia értékesítési és marketing vezetője annyit mondott: „Az emberek boldogan fizetnek akár 55 ezer dollárt is egy Santa Fé modellért, így a Hyundai nyugodtan kérhet többet az új modellért.”

Persze kérdés az is, mennyivel többet lehetne érte kérni? Amerikában a Genesis legfőbb konkurensei a BMW 3-as sorozat, a Mercedes C-osztály és az Audi A4 annak ellenére, hogy méretben a Genesis inkább a BMW 5, a Mercedes E-osztály és az Audi A6 ellenfelének tekinthető.


Ha a Hyundai a jelenlegi stratégiát követi, az új modell azonos árkategórián belül felszereltségben mindenképpen többet tud majd a többi presztízsmárkánál. Az új modellt V6-os és V8-as benzinmotorokkal, hátsókerék- és összkerék-meghajtású változatban is kínálják majd. A bevezetéskor még 8 fokozatú automata váltómű kicsivel később átadja helyét egy vadonatúj 10 fokozatú egységnek.

Ausztráliában várhatóan nem lesz kapható az új modell a Genesis nagyobbik, 5,0 literes V8-asával, helyette be kell érniük a Hyundai 3,8 literes V6-osával, ám esélyes egy új, 3,3 literes, duplaturbós V6 megjelenése is.  

Forrás: ninemsn.com.au/

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei