A Hyundai Motorsport kitart Neuville mellett


A Hyundai Motorsport csapatfőnöke eloszlatta azokat a találgatásokat, amelyek szerint Neuville helye kérdéses a csapatban.

A Hyundai Motorsport fiatal belga pilótája nem éppen szerencsésen fejezte be idei szezonját, hiszen a szezonzáró Walesi-ralin immár nem első alkalommal sikerült balesetet szenvednie. Ráadásul korábban éppen azért váltott autót Dani Sordo csapattársával, hogy a szezon során szerzett kellemetlen tapasztalatok után ne kelljen nyomás alatt éreznie magát.   

A Hyundainál történt sorozatos problémák miatt szárnyra kaptak különböző találgatások arról, hogy Neuville esetleg visszatérhet a Citroenhez, vagy az M-Sporthoz szerződhet a 2016-os szezonra, ám ezeket most Michel Nandan egyértelműen cáfolta.


„Biztos vagyok benne, hogy hamarosan viszontlátjuk a régi Thierryt” – mondta Nandan. „És nemhogy 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy jövőre a Hyundai színeiben versenyez, hanem 200 százalékig!”

A walesi cserével azt szerették volna elérni, hogy Neuville visszanyerje elveszetnek hitt önbizalmát és eközben ne érezzen túl nagy nyomást a konstruktőri világbajnokság miatt. Azonban már a verseny első napján sikerült autójának hátsó kerekével eltalálnia egy követ, ami a verseny feladására kényszerítette.


Neuville és Nicolas Gilsoul navigátora egy korábbi szakaszon kereket cserélt és a csapat azt gyanítja, hogy az rosszul lett rögzítve, vagy a csavarmenet sárral telt meg. A szombati versenynap első résztvevőjeként Neuville volt a leggyorsabb, ám kicsúszásával elvesztette előnyét.  

Nandan azonban nem hibáztatja Neuvillet. „Az egy nagyon rossz hely, ahol Thierry karambolozott” – mondja. „Ő volt az első versenyző és elsőként találta meg ezt a helyet. Ez bárkivel előfordulhatott volna. Örülök, hogy a versenyzőkkel kapcsolatban jó döntést hoztunk a walesi rali előtt, Thierry jó időket autózott, az önbizalom pedig meg fog jönni.”

Forrás: autosport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei